Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 27 de gener del 2013

27/01/2013 - XIV Mitja Marató de Terrassa -



Ja fa quasi un mes que s'ha iniciat l'any 2013 i avui he debutat en competició a la Mitja Marató de la meva ciutat. Sempre em fa especial il·lusió córrer a casa, en un circuit ben conegut, amb bons amics entre els corredors i un gran públic, on no hi falta la familia! Després d'un bon final d'any 2012 realitzant bons temps a la Cursa de Sant Andreu (el meu primer 5000 m oficial) i la Cursa de Muntanya de Terrassa (provant el meu genoll i millorant temps), tocava tornar a distàncies més llargues.



Després de tota la preparació pel Desafío Maratón de San Sebastián 2012, vaig passar un mes de desembre amb dificultats, bàsicament mentals, per sortir a córrer. La foscor ho envoltava tot al arribar a casa, començava a fer més fred, s'acostaven les festes nadalenques i els quatre mesos anteriors havien estat enfocats plenament a un únic objectiu. Per això, vaig tornar a fer entrenaments al meu aire sense planificar massa els temps ni les distàncies pensant en mantenir només la base per la primera data del 2013.



Així, no ha estat fins al mes de gener que he pogut posar-m'hi de valent amb entrenos per sobre dels 10 km entre setmana. De totes formes, una oportuna finta de grip em va tenir una setmana tocadet i vaig baixar el ritme, ja que no podia trobar bones sensacions entrenant. De totes formes, l'objectiu era clar, volia baixar d'1h30!



Amb això al cap m'he llevat aquest matí i he esmorzat amb els pares. Al final havia quedat amb un amic per trobar-nos abans de la cursa i anar junts ja que els ritmes eren semblants. Ens hem vist abans d'escalfar, però després no ens hem tornat a trobar. He anat una mica amunt i avall saludant gent i per acabar de deixar roba d'abric a la mare. Després m'he intentat col·locar en condicions a la sortida.



Com sempre, tinc massa gent al davant i em toca anar esquivant-la i agafant posicions progressivament. Em dóna la sensació de que si acabo entre els 200 primers, mai estic a la sortida entre aquests 200 sinó entre els 500-1000 primers jaja. En cap moment he trobat bones sensacions de cursa als primers quilòmetres però és normal en mi. Els 4 primers són quasi tots favorables i he anat fent fins adelantar la llebre 1h30. Volia tenir-la al darrera per dos motius: en primer lloc perquè s'acostuma a fer una "barqueta" de molta gent en aquest temps i es fa tap; i en segon lloc perquè si després em sobre-passava, la tindria controlada i m'enganxaria a ella com una lapa (ho he hagut de fer, però ho detallo més endavant jeje). 



El problema és que al començar el tram d'ascens entre els km 5 i 7 aprox. He seguit sense trobar-me al 100%. No anava malament de temps, però les sensacions eren dolentes. He remuntat posicions a tota la pujada fins l'Av. Francesc Macià, però aquí m'ha vingut el cop moral més fort, just al passar pel Km 7 m'ha superat la llebre 1h30 i és quan m'he adonat que no anava tan bé com em pensava!! He mirat el rellotge i la llebre anava força bé així que el "problema" era jo xDD M'ha tocat jugar amb la ment per no perdre posicions. Un cop superada la darrera part de pujada entre els Km 8 i 9, he tornat a agafar forces i he sobrepassat la llebre amb la intenció de no tornar-la a veure! Segons els temps de xip, els primers 5 km els he fet en 20:41 i els segons 5 km (fins al 10) en 20:56, així que estava molt bé el pas del Km 10 - 41:37.



Al km 11 he vist que el meu amic Jordi venia uns metres endarrera i ja m'ha dit que m'atraparia jeje. Del Km 12 al 17 el terreny és tot favorable i tocava recuperar temps. He passat el Km 15 en 1h02'16 (parcial de 5 Km de 20:40) i he aprofitat la pujada de la Rambla per remuntar posicions deixant enrera als cadàvers que es van acumulant. A mitja pujada m'ha atrapat el Jordi i hem tibat amb força i ganes, fins i tot a les pujades. La zona del Passeig 22 de Juliol sempre va plena de gent justeta de forces i hem recuperat moltes posicions. He passat el Km 20 en 1h22'36 (parcial de 5 Km de 20:20) i aquí m'ha deixat el Jordi per esperar un amic seu. Jo he acabat la darrera part (amb pujada matadora inclosa) fort i he arribat fàcilment per sota de l'objectiu: 1h27'34.



Hi ha hagut molta polèmica perquè aquest últim tram de 1.097 Km realment era més llarg, però a mi m'era igual. El que és important és que la distància total estigui ben mesurada jeje. Els meus aparells tecnològics m'han anat de conya i continuo tenint un bon ritme tot i la manca d'entrenament fort. A la zona d'arribada m'he trobat amb l'Oriol, aquest any ha entrat ell per davant meu, ja que sempre quedem a poca distància jeje. M'he reunit amb els pares, hem recollit les begudes i l'entrepà de botifarra i cap a casa!



Ara a descansar aquesta setmana, de cara a la temporada de muntanya que comença!! Amb ganes de diversió :)

Distància oficial: 21097 m. (390 mD+)
Temps oficial: 1h27'51''
Temps real: 1h27'34'' (4:08 minuts/km)
Posició: 178 de 1934 finishers (113 de 838 de la meva categoria)

L'Avi Salmó escoltant "Ho Hey" de The Lumineers


Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/XIVMitjaMaratoDeTerrassa12013 

 

1 comentari:

  1. Bona selecció musical per acompanyar-ho, sí senyor :-)

    Que tinguis bon cap de setmana!!!!!

    ResponElimina

Arxiu del diari

Sobre el viatger