Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 16 de febrer del 2013

16/02/2013 - Trilogia: Cincuenta Sombras (E.L.James) -


Títols originals: Fifty shades of Gray; Fifty shades darker; Fifty shades freed
Editorial: Grijalbo
Anys: 2012
Nº de Pàgines: 544; 589; 656

 


Moltes noies estaven llegint aquesta trilogia, suposadament eròtica, i quasi totes n'estaven molt contentes així que em vaig dir, perquè no llegir-la? En primer lloc vull començar el viatge remarcant que, tot i que té escenes explícites de sexe, el llibre no es basa només en això. És cert que és el tema clau que vincula tots els personatges i que al llarg dels tres llibres ens intenta anar desvetllant d'on surt, però tampoc apareix pàgina rere pàgina. Amb això no vull dir que sigui apte per tots els públics perquè seria mentir, però a nivell particular penso que la història global està més relacionada amb un personatge misteriós i d'obscur passat, més que amb el sexe en sí.

Entrant en materia, el viatge d'aquest llibre ens porta a l'est dels Estats Units, a la ciutat de Seattle, on la nostra protagonista femenina Anastasia està finalitzant els seus estudis, quan de forma fortuïta entrevista al Sr. Grey. A partir d'una trobada trivial i no programada, s'inicia tota una aventura on el sexe, les obsessions, traumes i pors van apareixent per enllaçar tota una història amb un rerefons important. Arran d'aquesta trobada, comença la relació entre els personatges que ens portarà a descobrir fantasies eròtiques, pors i misteris de les dues persones. L'evolució del viatge és molt ràpid i es llegeix amb cel·leritat. Amb el pas de les pàgines i llibres es va virant subtilment d'una relació imperiosament sexual cap a una més fonamentada, on se'ns van desvetllant alguns dels motius amagats del Sr. Grey. Tot això ameritzat amb algunes sorpreses divertides, intenses o captivadores, que fan avançar la història (si fós només pel sexe, s'acabaria aviat).

En general m'ha agradat tota la trilogia, tot i que el darrer llibre és una mica més forçat per estirar la història i portar-la al seu final. És una bona lectura poc profunda però fàcil d'absorbir! Sense cap mena de dubte, allunyada del tipus de llibres que acostumo a llegir :)

L'Avi Salmó escoltant "Lover's Eyes" de Mumford & Sons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger