Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 29 de juny de 2011

29/06/2011 - The Wise Man's Fear (Patrick Rothfuss) -


Título original: The Wise Man's Fear
Editorial: Daw Books
Any: 2011
Nº de Pàgines: 797Des de que em van comentar que sortiria la segona part d'aquest viatge, vaig estar esperant la data per llegir-lo en anglès. En teoria arribarà a Espanya a finals d'any (massa tard :P). Continuant amb l'anterior viatge proposat per aquest autor, se'ns cita al segon dia d'escritura de la crònica que resum la vida del nostre protagonista: Kothve. Combinant de nou capítols on viatgem a èpoques de la seva infantesa i interludis amb el moment actual, l'autor aconsegueix dotar l'obra d'una velocitat on les aventures ens porten a diferents racons en dues històries paral·leles amb molts misteris per resoldre (passat i present).

D'inici, les aventures continuen a dins de la Universitat, on el Kothve continua manegant-se-les per sobreviure. A partir de certs aconteixements explícits (i sovint que serien evitables) es veu forçat a deixar temporalment aquest entorn i és enviat a l'altra punta del món com aprenent d'un rei molt ric. Després del primer xoc que pateix per haver-ho de deixar tot, les ganes d'aprendre i conéixer nous entorns el porten a disfrutar. Amb paciència, sort i alguna que altra ajuda, aconsegueix guanyar-se al seu hoste fins que aquest, un cop aconsegueix d'ell el que volia, decideix enviar-lo ben lluny a realitzar una missió perillosa. En aquesta travessia al costat de nous personatges, pateix insubordinació del grup, ansietat de no aconseguir els seus objectius, cau a paranys màgics i finalment s'ha d'enfrontar en batalla amb uns delinqüents.

La darrera part del llibre ens explica el retorn, i com aquest s'allarga més del normal, perquè el nostre protagonista té l'oportunitat d'afegir un parell de noves aventures que el duran més aprop de la mort del que ell es pot imaginar. Almenys, abans d'acabar (i deixar-nos amb ganes de llegir el tercer i darrer volum) el protagonista retorna a la Universitat on sembla que les coses li somriuen una mica més que abans! No sé perquè, em temo que al tercer llibre es complicarà el tema :) Tocarà esperar!

Igual que després del primer volum, personalment recomano molt aquesta lectura que, tot i que conté una part que no m'ha agradat molt (un 10% de la part central), en general és molt més trepidant que el primer llibre.

L'Avi Salmó escoltant "Big White Room" de la Jessie J

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari