Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 3 de febrer del 2013

03/02/2013 - 6ª Cursa de Muntanya de Mont-Rodon -


Com a conseqüència de l'atapaït calendari de curses en aquest inici d'any 2013, avui, just una setmana després de la Mitja Marató de Terrassa, tocava aquesta cursa de muntanya força trenca-cames. Coneixia molt bé el recorregut ja que l'havia fet 2 vegades al gener. No haig de mentir a ningú sobre la preparació, ja que les curses que corro prop de casa, m'agrada provar-les abans i conèixer el territori que per algo "jugo" a casa :P El que no sabia és com respondrien les cames amb tant poc temps de recuperació, però tot ha sortit genial! 


Aquest any han canviat la distància, el desnivell i sobretot el tipus de camins respecte l'any passat. A mi, personalment m'ha agradat molt més el nou circuit tot i ser força més dur i que s'adapta pitjor a les meves característiques jeje. Això sí, els corriols pels que ens han fet passar eren genials i molt adients per una cursa de muntanya, per això la meva opinió favorable al canvi!!



Bé, retornant a la cursa, he pujat a Matadepera amb els supporters (familia i una amiga de la meva mare), i he anat a recollir el dorsal amb la satisfacció de saber que m'havien de retornar els diners per haver guanyat un sorteig :D També ens han donat ja la bossa del corredor amb molt bons regals!! He enviat als acompanyants a una zona amb solet (fèia un ventet fresquet jeje) per on teòricament havíem de passar i he marxat a escalfar. Almenys aquest any no teníem l'onada de fred polar que l'any passat ja ens va deixar trams del circuit amb gel i tots corrent ben abrigats jeje! Mentre estirava per la zona de sortida he tingut el plaer de conèixer al propietari i escriptor d'un dels blogs que segueixo! M'ha reconegut per la meva indumentaria i m'ha vingut a saludar: gràcies Miguel!! He vist, pel teu temps final, que has patit una mica però és que la cursa era dura, com t'he dit abans de sortir :)




Un cop escoltant el breifing de sortida m'he assabentat de que havíen canviat la sortida respecte el recorregut oficial!! A mi m'éra igual perquè més o menys havíem d'anar a parar al mateix lloc, però resulta que no hem passat per on he enviat als supporters jaja. Total, que m'he quedat sense fotos inicials perquè quan han descobert a tothom corrent, jo ja havia passat :) Al final ens han fet passar per diferents carrers asfaltats abans d'enfilar el progressiu ascens del camí de la Font de la Tartana, on el grup s'ha anat estirant. Aquí es podia anar adelantant i trobant cadascú el seu lloc a la cursa!!



He decidit apretar una mica perquè sabia que l'ascens a Mont-Rodon era per una canal pràcticament de fila d'un i calia no trobar-se en un gran tap. He arribat fins allà corrent tota l'estona, però ja m'ha tocat caminar en alguns trams dins del canal perquè l'aire no donava per més xD Al arribar a la pista, encara quedaven les dues rampes més dures, que he pogut fer corrent! A dalt, he agafat una mica de taronja i xocolata a l'avituallament, i cap avall que falta gent!




El tram fins la primera masia ha estat ràpid i tothom corria molt, però jo ja sabia que al girar, el tram fins al coll de la Grua era duret i calia reservar una mica. Dit i fet, he adelantat força gent a les primeres rampes amples abans d'agafar els corriols. Aquí m'ha passat el Jordi, al que només he pogut segur uns 100 metres i ja m'ha deixat enerera. A partir d'aquí, tot era una pujada constant i que deixava les cames ben tocades. M'ha passat algun corredor i finalment m'he situat darrera d'un corredor del Club Natació de Sabadell i hem fet bona part junts.



La baixada per corriols des del coll de la Grua fins a Can Torres ha anat més o menys igual, mantenint la posició i corrent força ràpid avall. Allà hi havia el segon avituallament, on he begut una mica d'aigua i m'han adelantat alguns corredors. Jo sabia que encara quedaven dues bones pujades, així que millor anar amb energia jeje. Hem baixat la pista forestal ràpid i a la pujada cap a la Carena del Tet ja tornava a estar darrera del mateix corredor. Això sí, m'ha adelantat algun corredor que anava força fort pujant! Allà m'he dedicat a mantenir un bon ritme de baixada per tota la carena notant que tenia algú molt enganxat a darrera jeje. Aquí hem anat deixant enrera un parell o tres de cadàvers que estaven ja fossos i encara quedava cursa!




Al arribar al darrer avituallament, m'he aturat a beure una mica (i m'ha passat el meu perseguidor) per afrontar la pujada al Pujolet, la més inclinada de totes i on calia caminar fort perquè córrer, per la majoria de mortals, era impossible xD Finalment he aconseguit adelantar al del Club Natació de Sabadell, però al que tenia davant no l'he tornat a veure en tota la baixada, ha degut anar molt ràpid :)



Jo m'he llençat avall, vigilant de no fer-me mal als turmells i amb la única premisa de no deixar-me adelantar fins a la línia d'arribada. Poc a poc he anat obrint forat amb els perseguidors i quan he tornat a entrar a la zona urbanitzada de Matadepera he vist davant meu un corredor. He activat el mode caça i he anat a per ell, atrapant-lo a uns 300 metres de meta. He parlat una mica amb ell i resulta que anava sense dorsal, així que m'ha dit que apretés fort endavant jaja. No he pogut millorar posició, però almenys no m'ha atrapat ningú per darrera!



A la recta final tenia la familia fent fotos i videos, i a la zona de meta hi havia molta gent animant, que sempre s'agraeix. Al final he fet un crono molt millor del que pensava, deixant-lo en 1h10' aprox. M'he reunit amb el Jordi i el Didac, hem estat parlant una estona i alimentant-nos per recuperar energies jeje. Aquest any no fèia tant fred a la zona d'arribada i he aprofitat per esmorzar bé! No he tingut la sort de sortir escollit al sorteig de material, així que després d'uns 30 minutets, hem decidit tornar cap a casa perquè el vent ja era fresquet per mi! Una nova cursa al sac, sense molèsties al genoll i amb bones perspectives per la nova temporada de muntanya, on tinc alguns projectes :)

Distància oficial: 13000 m. (540 mD+)
Temps oficial: 1h10'15''
Temps real: 1h10'15'' (5:24 minuts/Km)
Posició: 53 de 475 finishers (22 de 223 de la meva categoria)

L'Avi Salmó escoltant "Run" de Pink (gran coincidència jaja)

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/6CursaDeMuntanyaDeMontRodon22013 


1 comentari:

  1. Un placer haberte conocido!!! Vaya carreron te has marcado, vaya tiempazo!!! Es una carrera durilla con constantes subidas y bajadas rompepiernas, estas muy fuerte!!!

    ResponElimina

Arxiu del diari

Sobre el viatger