Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 18 d’abril del 2013

18/04/2013 - Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen -


Títol original: Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen
Editorial: Alfred A. Knopf
Any: 2009
Nº de Pàgines: 373


Aquest viatge està format per moltes etapes repartides al llarg del continent americà. El periodista i escriptor, autor del llibre, ens descriu d'una forma molt ben lligada la seva persecució d'un icona quasi mística que viu dins d'unes muntanyes mexicanes allunyades de tota civilització: ell és en Caballo Blanco. El que comença sent una persecució d'un mite, acaba amb un repàs exhaustiu a la història dels ultra-trails als Estats Units. Incloent com a fil conductor l'existència d'un poble amagat que depèn de les seves qualitats físiques per sobreviure: els Tarahumara. 

Basant-se en la teoria de que l'ésser humà està dissenyat per córrer, ens va transportant a varis escenaris mentre evoluciona la història central: fer una gran cursa en territori Tarahumara entre locals i els millors, i més bojos, corredors d'ultra-trails americans. Aquest era el gran somni de Caballo Blanco, i gràcies al llibre, s'ha pogut explicar com es va organitzar tot per a que fós real. Sense càmeres, sense premsa, sense premis, simplement una competició de tu a tu, respectant el medi i combatint pràcticament en igualtat de condicions!

El llibre s'ha convertit en una icona per als corredors, i haig de dir que m'ha agradat com està escrit, però tampoc el trobo espectacular. Sí que m'ha anat bé per entendre d'on sorgeix el concepte dels grans ultra-trails i altres fenòmens històrics com l'aparició de les sabatilles de córrer i veure'n la seva evolució. Descobreix moltes coses que pels corredors novells poden ser interessants, però el fil argumental balla massa pel meu gust :) De totes formes, en recomano la seva lectura a tots aquells corredors novells!

L'Avi Salmó escoltant "Quin dia feia, amics" de Manel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger