Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 5 de setembre del 2013

05/09/2013 - Victus (Albert Sánchez Piñol) -

 
Títol original: Victus
Editorial: La Campana
Any: 2012
Nº de Pàgines: 608


Quan em van recomanar aquest llibre, no m'esperava un viatge d'aquest tipus. M'havia fet a la idea de que era una novel·la històrica amb personatges inventats. Res més lluny de la realitat, amb un format de memòries iròniques i divertides, l'autor ens condueix a través de l'art de la guerra fins arribar a la gran batalla que va acabar amb la Catalunya independent, l'any 1714.

Martín, el nostre protagonista, viu a França per estudiar i fer-se un home de profit. Només començar el llibre, el nostre amic acaba entrant sota la tutel·la d'un dels grans mestres de la guerra del segle XVIII: el marquès de Vauban. Allà, aprèn gran part del que es pot dominar sobre l'art de les batalles, estudiar l'entorn i aprofitar les avantatges respecte els rivals. Quan es veu obligat a abandonar la casa, amb la mort de Vauban, es troba força perdut i no sap què en serà de la seva vida. Finalment ens va relatant una gran part de la història a mesura que ell es va enrolant en tota una sèrie de batalles i disputes europees amb el punt culminant a la defensa de Barcelona a l'any 1714.

El relat és molt amè i amb tocs divertits, alhora que ens descriu gran part dels detalls històrics de la succesió Espanyola des de varies perspectives. Sense decantar-se per un bàndol o l'altre, l'autor va explicant com es van viure els aconteixements des de cada banda fins acabar amb l'impressionant asedi a la ciutat de Barcelona, que va resistir molt més temps de l'esperat, fins que finalment va caure i amb ella, la independència de Catalunya en relació al regne Espanyol! Una bona manera de repassar història d'una forma activa i entretinguda :)

L'Avi Salmó escoltant "Oh Jennifer" dels Catarres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger