Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 20 de desembre de 2014

20/12/2014 - Tour du Roc d'Orméa -


Després de la cursa de la setmana passada a Mónaco, em venia de gust intentar pujar al cim més alt que hi ha a la vora de Menton: el Roc d'Orméa. Ara que ja he aconseguit els llibrets amb totes les excursions que dónen gratuitament a les oficines de turisme, tinc diversió per força temps. Això sí, no són fàcils de trobar. M'ha costat varis intents per aconseguir-los tots. N'hi ha un per cada tipus d'activitat (BTT, barranquisme, raquetes de neu, excursions de la costa, de l'interior i d'alta muntanya, etc...). La veritat és que estan molt bé.

Doncs bé, he sortit de nou caminant des de Menton (encara no tinc cotxe) i he anat a buscar el camí que l'altre dia volia fer de baixada per pujar fins a Castellar. L'ascens pel cementiri i el Ponny Club el coneixia de l'altre dia baixant, però cap amunt és molt dur! No pares de pujar per tota La Colle fins el club d'hípica. Allà he anat a buscar el camí nou i m'he trobat amb una mena de riera força bruta i amb bardisses per on havia de passar. M'hi he aventurat i poc a poc ha millorat el camí, això sí, quan he arribat a l'autopista, l'he hagut d'atravessar per sota usant un túnel molt estret i amb poca llum. No m'ha agradat massa ja que hi he trobat restes de botellons i roba tirada, no em volia trobar amb cap mena de personatge!! Després, he començat a pujar per un camí que combinava trams asfaltats amb escales fins entrar plenament dins del bosc. És un bon trajecte pels dies de calor perquè tot l'ascens va per dins de bosc, ben tancat i tranquil. Poc a poc he anat guanyant alçada i he acabat entrant a Castellar per un corriol molt petit entre cases (uns 50'). No m'extranya que l'altre dia no trobés el camí per baixar jeje. Un cop a Castellar, he tornat a passar pel trencall cap a les Granges de St. Paul i les dues capelles abans d'enfilar camí amunt cap al Col de St. Bernard.L'ascens és força empinat i es fa costerut, però és senzill perquè es va seguint una pista forestal per on de tant en tant passen cotxes tot i el mal estat. Una mica abans d'arribar al coll he trobat la primera granja/masia i resulta que és un restaurant però no ho sembla jeje. Des d'aquí he seguit en direcció al coll fins que uns 500 metres abans he tombat a mà dreta camí de La Merle. Per aquesta nova pista he arribat fins les ruines del Vieux Castellar, que he atravessat seguint uns corriols entre el bosc. Avui també hi havia batuda de caça, i de cop he començat a escoltar un gos amb picarol una mica per darrera. He fotut la directa i he atrapat un grup d'italians i els he sobrepassat, deixant-los amb el gos trepitjant-los els talons jeje.

Al cap de poca estona he arribat per fi al Col du Berceau que atravessa els dos cims d'aquesta muntanya semblant al Pedraforca. Des d'allà, un petit desviament m'ha permès arribar al cim del Roc d'Orméa (1132 m) en poc més de 2h des de casa. El dia era fantàstic i no fèia gens de fred. He estat prenent el sol gaudint de les vistes d'Itàlia, Menton i Mónaco. Fins i tot es pot identificar casa nostra, ja que des del nostre menjador veiem el cim! He decidit esmorzar una mica i al cap d'uns minuts, els italians han acabat de pujar on jo estava. Ja es passaven el cim, però m'han vist i s'han animat a pujar.


Hem estat parlant una bona estona, i com que eren molt simpàtics i ens enteníem (jo parlant castellà poc a poc i ells italià jeje), he acabat quedant-me amb ells quasi 30'. Eren dels caminants clàssics, sense gran equipament modern i simplement usant xiruques i xàndalls vells jeje. S'han fotut un bon esmorzar i jo els he deixat per començar a baixar i no arribar massa tard a casa. El descens es fa directament pel mig de les dues muntanyes, resseguint un camí en zig-zag que per pujar es deu fer pesadet perquè no hi ha ni una ombra. He pogut córrer una mica i finalment he entrat al bosc, on la pendent es reduia considerablement. Per tancar el Tour, calia seguir el camí que vaig fer l'altre dia des del Plan du Lion cap a Castellar, però com jo havia de tornar a Menton, he seguit en direcció al Plan du Leuze i he baixat per la ruta del Mont-Carpano. Les vistes eren precioses i de seguida he deixat enrera el trencall cap al cim i he baixat fins les Granges de St. Paul. Tenia ja les cames una mica cansades de baixar i se m'ha fet llarg el descens potent fins les urbanitzacions. Després de creuar l'autopista, m'he despistat un moment i he acabat baixant per unes escales diferents a les de l'altre dia, arribant a un passeig que m'ha dut per sobre els jardins de Pian fins al casc antic de Menton sense haver de baixar fins la platja. Una gran jornada abans de tornar a casa per Nadal :)
Distància: 16,19 Km
Desnivell: 1236 mD+/1255 mD-
Temps emprat: 4h09'
Podeu veure i descarregar el circuit clicant aquí: http://www.movescount.com/moves/move47929409#table-year=2015 

L'Avi Salmó escoltant "Montaña Rusa" d'Amaral

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/201412TourDeLeRocDOrmea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari