Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimarts, 24 de febrer de 2015

24/02/2015 - Fête du Citron a Menton -


Fa dues setmanes que va començar aquesta tradicional i gran festa al meu nou poble. Cada any, durant les dues darreres setmanes de febrer el poble s'omple de turistes (principalment jubilats) que busquen gaudir de la proposta cultural de Menton. Es celebra la Festa de la Llimona, per promocionar aquestes fruites tan típiques de la ciutat i cada any es tria una temàtica per enfocar totes les activitats. Aquest any el títol oficial era: Les Tribulacions d'una llimona a la Xina. L'Organització ofereix bàsicament 4 grans espectacles i altres complements per atraure al públic. Aquests són:

1. Visita als jardins decorats amb figures fetes íntegrament amb cítrics.
2. Visita als jardins decorats amb figures fetes íntegrament amb cítrics de nit i amb una gran il·luminació de colors, afegint-hi alguns espectacles a cada zona segons la temàtica de l'any.
3. Desfilada diurna de carruatges i disfresses fetes amb cítrics.
4. Desfilada nocturna de carruatges i disfresses fetes amb cítrics.

Ho tenen tot molt ben muntat perquè s'ha de pagar per cada espectacle. Uns només són de dia, altres només de nit i concretament uns dies a la setmana així que mai se solapa res i si ho vols veure tot has d'anar pagant jeje. Fins i tot les desfilades, tanquen tot el recorregut i no es pot veure res si no pagues. A més, hi ha l'opció de veure-ho ben assegut en unes graderies o a peu de terra (varia el preu també clar).A mi el que em fèia gràcia realment era veure els jardins decorats i il·luminats de nit, així que ahir dilluns vaig consultar el programa i vaig veure que només podia anar-hi avui dimarts! Vaig comprar l'entrada per Internet, a priori 2€ més barata, i a l'hora de pagar em van reclamar els 2€ com a concepte de gestió ja que havia d'anar a l'oficina de turisme  a recollir-la. Vaia tela! Pel proper any ja ho sé, si vull estalviar diners, cal comprar-ho amb temps perquè llavors t'ho envien a casa i no et cobren els 2€ (crec). El que passa és que t'arrisques a triar un dia de pluja i llavors l'has cagat. Com ha passat els 2 primers caps de setmana, que no han pogut sortir les desfilades per mal temps!
D'aquesta forma, avui he plegat a la meva hora de la feina i he tornat a Menton amb temps per recollir l'entrada abans d'anar a sopar a casa. No sabia si ja me la donarien però he provat per estalviar-me problemes a l'hora d'entrar després. Efectivament no m'han posat cap pega i he pogut venir a casa amb el ticket vàlid. Se m'ha fet extrany sopar a les 19h, però no tenia ganes de cuinar a les 23h quan tornès. En comptes de berenar, avui he sopat :P


L'entrada s'obre a les 20:30, així que a les 20h, i després de fer algunes proves amb la càmera reflex gran i el trípode a casa, he sortit xino-xano cap a l'entrada. Aquesta es troba ubicada just davant el Casino, a peu dels Jardins Bioves, que és on posen les escultures fetes amb cítrics. La veritat és que la presentació imposa. Els jardins els vallen per totes bandes i només es veuen les grans escultures que sobresurten per dalt. A l'entrada hi havia un cap de drac xinès inmens que anava llençant fum de tant en tant. La gent ha fet pinya a l'entrada en comptes d'una fila i ha estat una mica caòtic poder entrar. A més, tot eren avis, i tots sabem com es comporten en aquestes situacions :P Per acabar-ho d'adobar, hi havia control de bosses i motxilles així que tot anava força lent. Crec que he trigat 10' a poder entrar.


Això sí, un cop a dins, l'espectacle era impressionant. Tot està molt ben cuidat i presentat, les construccions i escultures són increïbles i entenc que porten una feinada al darrera brutal. Jo he anat a un racó a muntar la meva càmera i el trípode, i quan ho tenia tot a punt he anat buscant bones ubicacions per fer les fotos amb qualitat. El que m'ha sorprès força és que la gent era MOLT respectuosa quan fèia les fotos i s'esperaven sense passar per davant ni molestar massa. A Catalunya tots sabem que no hauria pogut! A més, molta gent al veurem amb el trípode i la càmera més o menys bona, pensaven que era fotògraf professional i encara em fèien més lloc jajaj. Fins i tot un home m'ha preguntat si era el fotògraf oficial dels organitzadors jaja.

Bé, veient el bon ambient de respecte i armonia, he anat buscant llocs xulos per fer les fotos i he intentat no fer-ne masses ja que usava la qualitat màxima i no tenia tant espai a la targeta. A més, després tens masses fotos iguals i pesen molt per traspassar-les a l'ordinador. En general he acabat molt content perquè les fotos han quedat molt decents per ser un fotògraf MÉS QUE AFICIONAT jajaj. He pogut veure quasi tots els espectacles que anaven fent: tai-chi; equilibris de plats; ball amb focs; ombres xineses; concerts, etc. Per sort els jardins no són tan grans com per avorrir i després de superar la primera meitat i traspassar les escales gegants cap a la segona meitat he vist que tindria temps de sobres per fer les fotos abans de que tanquèssin. Fins i tot he fet una segona volta al segon tram de jardins per fer algunes fotos amb el mòbil i poder-les enviar a la familia jeje.

Després ja he anat enfilant cap a la sortida i ha estat quan m'he adonat que molta gent ja havia marxat. Eren les 22:30, i tot i no fer massa fred, l'humitat es fèia notar i ja eren hores intempestives per molts avis :P A mi m'ha anat de conya perquè he pogut fer unes bones fotos de tota la primera meitat sense gent. Absolutament solet estava jeje. El truc pels propers anys: venir entre setmana com avui, arribar tard per evitar cua d'entrada, i sortir l'últim per acabar de fer fotos amb tranquilitat jeje. De tot s'aprèn :P

Al final he sortir a les 22:45 perquè ja tenia fresca i he aprofitat per fer fotos del drac de l'entrada sense gent també. Quan he quedat satisfet amb el resultat, ho he desat tot a la motxilla de nou i cap a casa. La meva intenció era aprofitar per fer proves de fotos nocturnes al Museu de Jean Cocteau i el Fort del Port, però com que havia desat tot l'equip i tenia fred, ho he deixat per més endavant!

Una gran visita a aquest espectacle de Menton i crec que no caldrà anar a veure les desfilades ni els jardins de dia perquè de nit tenen molta més diversió. Això sí, he acabat cansat i amb mal d'esquena de les posturetes i de carregar tot l'equip jeje. Ara a descansar que demà toca treballar :)

L'Avi Salmó desde Menton, França


Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/201502FeteDuCitronAMenton

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari