Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 4 d’octubre de 2015

04/10/2015 - Triathlon de Nice Côte d’Azur (M) -


Estant a Barcelona acabant gestions del dipòsit de la tesi, el Roberto va decidir inscriure’ns a la triatló de Niça, amb el doble de distància a totes les seccions (M o Olímpica). Costava força diners, però animats amb el nostre debut, vam llençar-nos a la piscina sabent que aquest cop sí que seria només per acabar.

Fins i tot vam pagar el lloguer d’un neopré, ja que estariem el doble de temps a l’aigua i podiem guanyar força temps. Així ahir dissabte vam anar a recollir el dorsal i el neopré a la fira del corredor sense problemes. La meteo no semblava molt dolenta per demà, tot i que s’esperaven pluges ahir a la tarda-nit.

Fins i tot vaig veure la triatló dels professionals, que es va fer ahir i van televisar. El que ningú esperava eren les pluges torrencials d’aquesta nit passada. Han destrossat urbanitzacions senceres a l’oest de Niça (Cannes i Mandelieu) i hi ha hagut vàris morts, tal i com m’ha explicat el Roberto quan l’he anat a recollir. Hem hagut de quedar molt dora (5h:30) per arribar a Niça amb temps d’aparcar i anar a la zona de transició.

El dia s’ha llevat ben clar, però hi havia restes d’esllavissades a la carretera. Al arribar dora, hem pogut aparcar al pàrquing de l’organització i hem fet els preparatius de les bicis allà, calentets. Quan anàvem a pujar, ha vingut un noi dient que havien cancel·lat la cursa. Al principi ens pensàvem que era broma, però no. Ens hem quedat de pedra però hem decidit pujar amb les bicis i veure què passava.

Molta gent tampoc ho acabava d’entendre perquè el dia es llevava bé i el mar estava potable. Però l’organització havia decidit cancel·lar l’event perquè part de la policia i agents de protecció civil estaven ocupats amb temes més importants. En calent t’emprenya una mica per la quantitat de diners i esforç que et suposa anar fins allà, però després s’enten tot i crec que ha estat una bona decisió.

Ens han fet fer la cua per recollir la samarreta de finishers i hem pogut retornar els neoprens. Ens han dit que ens tornaven el 50% del lloguer, a veure si es veritat. De la inscripció cap noticia, però caldrà veure si tenim algun avantatge de cara a l’any vinent. Al final, com que el dia semblava bo hem decidit amb el Roberto fer la gran pujada del circuit de bici (Col d’Eze) i córrer. Així fèiem el test “in situ” ja que havíem matinat i anat fins allà.

Hem sortit de Niça pel port, intentant simular el circuit de la cursa i hem vist com alguns passos subterranis estaven plens de merda i aigua. Al cap d’una estona hem arribat a l’inici de l’ascens al Col d’Eze. Aquesta ruta és una clàssica ciclista del calendari internacional i té unes bones rampes, tot i que amb els meus entrenaments per la regió, ja no em fa por res jaja. Hem sortit sense jaquetes, i per la pujada ens ha anat de conya ja que hem suat de valent. Hem anat més o menys junts i hem vist que el port té dues seccions separades per un tram força planer. Les rampes més dures es troben a l’inici (passant per una urbanització) i després de la zona plana (després del trencall dels quatre camins). Ha estat en aquesta darrera zona quan ens hem separat. L’he avisat que provaria de fer la darrera part a tope i ens hem reunit a dalt del Col. La veritat és que les vistes són precioses i el dia era excepcionalment bo, llàstima que no s’hagi pogut fer la cursa. Cal dir que aquest tram de carretera estava molt bé però possiblement la baixada per la cara nord estigués força més complicada.

Un cop al col hem anat en direcció La Turbie per estirar una mica les cames i fer-nos unes fotos. Després ja hem retornat usant el mateix camí fins al pàrquing de Niça. Hem passat força fred baixant, però les vistes eren genials. Amb les bicis carregades a la furgoneta, ens hem posat les bambes i a córrer. El circuit a peu recorre tota la Promenade des Anglais fins a l’Aeroport. Hem fet tot el circuit a un bon ritme, per acabar al voltant de 47-48 minuts. Un bon entrenament de cara a futures curses :)

Distància real: 1500 m./ 40000 m. (600 mD+)/ 10000 m. (10 mD+)
Temps oficial: -
Temps seccions: -
Posició: -

L'Avi Salmó escoltant "A Place With No Name" del Michael Jackson

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari