Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 15 d’abril del 2012

15/04/2012 - 34ª Cursa del Corte Inglés -



Vaig proposar a l'equip "olímpic" ("paralímpic" segons ells) de l'IDAEA apuntar-nos a aquesta cursa gratuïta pels carrers de Barcelona. Jo ja la tenia marcada al meu calendari de preparció per la Marató, però com que gairebé arriba als 11 km, no havia dit res a ningú perquè és una distància considerable. La clau recau en que és una cursa totalment gratuïta i molt popular, amb el que una gran part del personal la fa caminant.

















D'aquesta forma, al final hem estat una bona colla de tot el centre els que ens hem presentat aquest matí al "Meeting point" per fer la foto oficial abans d'anar passant cap a la zona de sortida. Jo al final he decidit agafar el cotxe fins a Les Planes ja que així podia triar trens de Terrassa o Sabadell i no em tocaria esperar més del compte a les estacions (tant a l'anada com a la tornada). Això sí, quan he deixat el cotxe a l'estació, el termòmetre marcava 5ºC i m'he plantejat si agafava el paravents o no. Al final he optat per aguantar el fred uns minuts i evitar haver de dur-lo lligat a la cintura tota la cursa jeje.

He arribat el primer a la zona de trobada, i com que ja prevèia que la gent aniria arribant sense ser estrictament puntuals, he escalfat abans baixant corrents des de l'estació de Provença. Així mentre esperava podia anar fent estiraments musculars. Poc a poc ens hem reunit i després de la foto, els he deixat perquè jo havia de sortir des de la zona de corredors amb xip. Aquí val la pena fer una menció a l'organització, ja que des de fa uns anys separa els corredors amb xip dels que no en tenen i en teoria facilita la sortida d'aquells que volen córrer respecte la resta. Ara bé, la classificació dels calaixos dels corredors amb xip només es basa en curses de 10 Km realitzades amb xip groc, sense dret a acreditar marques d'altres curses i/o xips. En el meu cas, això m'ha perjudicat força ja que fa 2 setmanes vaig fer una bona cursa de 10 Km per tenir un temps de referència que em deixés sortir força endavant i no l'he pogut usar. En comptes de sortir entre els primres 1000-2000 corredors, he hagut de córrer des del darrer calaix i fer meravelles per anar esquivant gent jeje. De totes formes, anava mentalitzat que es tracta d'una cursa molt popular i plena e gent i per tant seria difícil fer bona marca.
















Al final, per sortir el més endavant possible, he entrat al calaix negre uns 20 minuts abans de l'inici i m'he quedat allà esperant amb la resta de gent. He aprofitat per fer fotos i saludar una càmera que ha resultat ser la de Esport3 (m'he vist al reportatge que han fet aquest vespre jaja). Amb tot això, un parell de minuts abans de la sortida ens han tallat la cinta per unir-nos tots els calaixos en una sola onada de corredors, i s'ha donat el tret de sortida. M'ha costat 1'30'' creuar la línia de sortida, i al llarg del primer quilòmetre i mig he pogut córrer esquivant gent, buscant el corredor "obre-llaunes" (>1,90 m. i amb esquenes amples) que m'anés fent forat per remuntar posicions. Després d'alguna aturada per taponament, al llarg del carrer Aragó he pogut anar agafant ritme combinant la cursa en zig-zag i per la vorera. Al final el primer quilòmetre l'he fet en 5' i algo, no està gens malament. Haig de destacar que he estat espectador de primera fila d'un dels accidents més típics per la irresponsabilitat de la gent en aquest tram. Molta gent, per evitar les aglomeracions de la sortida decideix incorporar-se al llarg del carrer Aragó. Em sembla fantàstic, sempre i quan t'adaptis al ritme de cursa que portin els participants en aquell moment. El que no es pot fer és entrar al mar de corredors amb xip conduint un cotxet i de cop frenar en sec perquè algú t'està trucant i tens el telèfon a la part inferior del carretó. Això només pot provocar que els corredors que venim al darrera arrollem a l'inconscient pare i el nen (li ha tocat just al corredor que portava jo davant, i he tingut el temps just d'apartar-me cap un costat i seguir corrents).
















En el meu cas, amb la meva sortida disparada de pulsacions per agafar una posició correcta per poder córrer, a partir del quilòmetre 3 ja he tingut espai per córrer per on volia i sense problemes. Així al trencar pel carrer Tarragona en direcció a Plaça Espanya, començava la cursa de veritat. L'ascens a l'Estadi Olímpic no és excessivament dur però cal regular bé les forces. He atrapat moltíssims cadàvers durant l'ascens i he intentat no cremar-me molt perquè m'han avisat que la pujada es fèia en dos trams. El primer l'he fet sense problemes i he decidit no agafar aigua a l'avituallament número 1 i esperar al següent. Al final, un home amb la samarreta de la Reial Societat m'ha acostat una ampolla mentre m'agraía que l'hagués pujat a ritme tota la pujada jaja. Al final he begut en el tram de baixada abans d'afrontar la última gran pujada de la cursa.

















He entrat a l'estadi (km 6) als 27' aproximadament i he pogut córrer per la pista gaudint de l'entorn. Un cop a fora, última pujada curta i tot baixada fins al carrer de Floridablanca. Aquí he decidit fer un últim canvi de ritme arriscant-me a trobar alguna pujada al final que em deixés mort (per sort no ha passat jeje). Des de la pancarta de 3 km a meta i fins al final he pogut apretar i acabar d'adelantar corredors que anaven molt justos de forces. Al quilòmetre 10 teníem un cronòmetre de xip per tenir marca d'aquesta distància. Considerant l'inici caòtic i la pujada a l'estadi, la marca real de 43'00 no està gens malament. Els últims metres cap a Plaça Catalunya estaven plens de gent animant i això sempre dóna moral. Al final, arribada plàcida i sense embuts per poder recollir begudes sense problemes! M'ha agradat molt el recorregut ja que mai havia corregut cap cursa a la capital, però cal mentalitzar-se que si vols córrer bé has de sortir com a mínim des del tercer calaix de sortida, sinó és complicat. L'any vinent, veurem d'on surto :D




















Per acabar, he estat esperant a que anèssin arribant els components de l'equip IDAEA. Poc a poc, els he anat trobant a quasi tots entre la gentada i els he fet algun video ja que les fotos eren impossibles. M'han comentat que han trigat uns 25-30' abans de sortir, i que s'han trobat molts taps a l'estadi i a l'arribada bàsicament. Està clar, que si vas al ritme "caminada-popular", la cursa és diferent! Ens hem reunit al punt de trobada matinal, i després de parlar una mica i comentar les incidències, hem marxat cap a casa! Última cursa de preparació per la Marató, i en dues setmanes tindré la cita amb el meu primer repte de l'any :)

Distància oficial: 10766 m. (140 mD+)
Temps oficial: 48'00''
Temps real: 46'29'' (4:16 minuts/Km)
Posició: 483 de 65453 finishers (384 classificant amb el temps real)

L'Avi Salmó escoltant "Skinny Love" de Birdy

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/34CursaDelCorteIngles42012  

1 comentari:

  1. Fantàstica la Cursa del Corte Ingles i genial la teva crònica!!!

    A seguir disfrutant al màxim del que tant ens agrada.

    Saluuuuuuut

    ResponElimina

Arxiu del diari

Sobre el viatger