Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 5 de maig del 2013

05/05/2013 - Cap de Setmana a Carcassonne -


- Dia 3 -

Ens hem llevat amb una mica més de temps avui per poder esmorzar i acabar de netejar la casa. Per sort, nosaltres no teníem massa cosa a fer ja que pràcticament hem fet vida a l'altre apartament. Això sí, hem tret tots els llençols, hem escombrat i després ha tocat la neteja dels estris emprats per esmorzar. No teníem massa paper de cuina ni cap drap, però ens ho hem pogut arreglar prou bé i abans de les 10h ja hem sortit cap a recepció.


Li hem deixat totes les coses allà i un dels membres de l'hotel ha anat a revisar l'apartament amb alguns de nosaltres. Així s'asseguren que ho deixes tot net i no et poden cobrar la despesa de neteja. Evidentment, nosaltres ho teníem tot bé i només ens ha quedat pagar la taxa turística (1€/persona i nit), ja que les habitacions ja estaven carregades a qui havia fet la reserva. Hem arreglat les despeses i hem esperat als de l'altre apartament.


Ells han vingut sense portar els llençols i quan han anat a revisar, els ha tocat portar-ho tot (ho ha fet el de l'hotel almenys jaja). Tampoc han tingut més problemes. Hem decidit arreglar comptes a través de transferències bancaries per facilitar les coses i hem decidit què fariem avui. Finalment hem acordat fer un passeig pel Llac de Jouarres (prop de l'hotel) i després anar directament cap a Narbonna, on es podia passejar tranquilament i ja estàvem més aprop de l'autopista per tornar a casa.


Hem intentat acostar-nos al llac amb el cotxe i finalment l'hem deixat en una pista forestal, per acabar de rodejar el llac tot passejant. Fèia una mica de vent però la temperatura ja començava a ser alta així que ha estat un passeig agradable. Al arribar a l'altra banda del llac hem trobat la platja de pedres, on ens hem quedat una estona. Hem aprofitat per fer algunes fotos de grup abans de tornar als cotxes!


D'allà, hem anat directament cap a Narbonna. Al ser diumenge hem pogut aparcar sense pagar i de seguida hem arribat al casc antic. L'esglèsia estava tancada fins les 14h, així que l'hem vist per fora i hem anat a buscar on dinar. Els altres dos cotxes volien marxar relativament d'hora i nosaltres volíem acostar-nos a visitar l'Abadia de Fontfreude. Hem fet dos grups de menjars, uns al restaurant i uns altres entrepans que havíem preparat al matí. Hem quedat a una hora per reunir-nos i llestos.


Després d'atraure un munt de coloms amb molles de pà, l'Astrid i jo hem decidit anar a fer un postre a una pastisseria amb terrasseta mentre esperàvem l'hora de la trobada. Un cop reunits, hem anat a visitar l'esglèsia, el seu claustre i els jardins i després ja hem anat cap al cotxe. Allà ens hem acomiadat de tots els altres i nosaltres hem enfilat cap a Fontfreude.


Al arribar, m'ha extranyat veure tants cotxes aparcats al voral de la carretera. De cop, ens hem trobat en una mena d'embús d'entrada i hi havia vehícles per tot arreu. Sabia que era més o menys famós el lloc, però no m'esperava això. Passava algo però no sabíem què era jeje. Poc a poc hem anat avançant fins que un senyor ens ha dirigit a través d'unes valles cap un gran pàrquing on per fi hem pogut deixar el cotxe. Molta gent portava plantes i arbres a les mans, i no ha estat fins que hem vist un cartell que hem descobert que hi havia una fira de plantes dins l'Abadia!!


Gràcies a això, el preu de la visita era més econòmic ja que estava tot envait per petites parades de plantes i utensilis de jardí. Hem pogut gaudir de la visita i de les paradetes sota una caloreta important (sort de les zones interiors que eren ben fresques jeje). Després d'un parell d'horetes ja ho havíem vist tot amb calma i hem decidit anar a refrescar-nos una mica abans de tornar cap a casa. Mentre ells anàven a buscar refrigeri, m'he animat a enfilar-me per un camí per tenir vistes altes de l'Abadia i veure una torre de vigilància. Un cop a dalt, he baixat per un camí que anava pel darrera i on no hi havia ningú jeje. De seguida els he trobat en un banc al costat de la cafeteria, que tenia totes les taules ocupades. Hem descansat uns minuts i ja hem enfilat cap al cotxe. Es notava que ja era tard per a l'horari francès (les 18h), ja que estava força buit.


Hem anat direcció Narbonna un altre cop i autopista cap a Barcelona. Anàvem prou bé de temps fins que hem arribat a 15 km del peatge de la Roca del Vallès. Allà ja hem trobat les primeres retencions i hem anat fent l'acordió fins al peatge. Fins i tot ens ha plogut durant un bon tram i s'ha netejat una mica el cotxe jaja. Com que portàvem dos amics de Barcelona, hem agafat la C-33 a Mollet per anar més directes, i després d'alguna retenció menor hem pogut agafar la ronda litoral (evitant les grans cues de la ronda de dalt). Els hem deixat a Drassanes i hem tornat enrera per anar cap a Sabadell. Se m'ha fet una mica llarg el trajecte de tornada però perquè ja acumulàvem cansament dels 3 dies.


Un cop a casa, una mica de sopar i a descansar per començar bé la setmana! Ha estat un cap de setmana ben agradable amb els amics de l'Astrid, visitant una zona ben tranquil·la de França :)

L'Avi Salmó des de casa l'Astrid, Sabadell

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/CapDeSetmanaACarcassonneAmbAmicsDeLAstrid52013 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger