Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 15 de febrer del 2010

15/02/2010 - Los Perros de Riga (Henning Mankell) -


Títol original: Hudarna i Riga
Editorial: Tusquets
Any: 1992

Nº de pàgines: 336



La segona entrega de la saga policial amb l'Inspector Wallander em va tornar a portar fins a Ystad (Suècia). En aquest cas,
l'aparició de dos cadàvers ben vestits en un petit bot salvavides en una platja de Suècia, serveix de pretexte per complicar una llarga trama que porta al protagonista a infiltrar-se il·legalment a Letonia (país encara en reconstrucció després de la seva escisió de la URSS).

Un doble assassinat dóna peu a que s'inicií la col·laboració entre dos països tan diferents com Suècia i Letonia.
L'inspector enviat a col·laborar amb Wallander consisteix en una d'aquelles persones honestes en tots els aspectes de la seva vida. Per això, quan notifiquen al nostre protagonista que només trepitjar de nou Letonia és assassinat, s'encenen totes les alarmes i decideix continuar amb una investigació molt perillosa! Amb una vida personal destrossada (divorciat, amb un pare senil i una filla amb la que apenes parla), el nostre protagonista decideix investigar al marge de la llei, tot arriscant la seva pròpia vida, per intentar acabar amb la corrupció que encara hi ha a Letonia!

Una nova lectura de tren distreta que combina el realisme amb la ficció per donar una visió global de certs problemes patents a molts paísos mantenint la trama policial com a fil conductor.

L'Avi Salmó escoltant "Love is Stronger than Death" de l'Angela McCluskey

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger