Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 18 de maig del 2011

18/05/2011 - Enjoying the Alps, not the Catalan road works -


Un bon esmorzar francès a base de xocolata desfeta i dolços de pastisseria ha estat suficient per començar el dia en plenes facultats xD La Lorna estava contentíssima perquè era la única cosa que havia demanat explícitament com a desig de la seva visita jeje.

































Després, hem fet les bosses i hem sortit cap a l'origen de l'excursió d'avui. Tocava l'altra banda de Grenoble, és a dir, les muntanyes situades al Nord-Est de la ciutat. Per arribar-hi, hem entrat pel nord i hem passat per sota la Bastilla de la ciutat. Llavors hem començat a pujar carretera amunt fins arribar a dalt d'un port de muntanya. Aquí hem agafat el trencall que portava fins a Bergeries, el nostre destí. Hi havia alguns cotxes aparcats en un petit aparcament així que hem deixat el nostre i hem començat a caminar.






El cim estava just al nostre davant i amb la fantàstica llum solar, es divisaven una sèrie de colors blaus, verds i grocs genials! Mentre avançàvem per la carretera, m'han pogut explicar moltes coses sobre certes plantes i flors que anàvem trobant (sí, és el que té viatjar amb 3 biólogues xD). Això sí, la informació no té preu perquè sempre aprens coses molt interessants i m'encanta!

















La pujada ha estat força tranquila i en una horeta hem fet el cim. Les vistes de totes les muntanyes del voltant eren impressionants, sobretot gràcies al bon dia. Ens hem fet unes quantes fotos de grup amb la creu corresponent, i després hem dinat els entrepans que ens hem fet amb productes locals (formatge i pernil dolç). Ja només faltava baixar de nou cap al cotxe. Per no repetir la ruta de pujada, hem fet un descens diferent per completar un cercle virtual! Al baixar, hem trobat una placa de gel-neu i hem estat jugant una mica també amb els camps verds plens de flors. El paisatge era molt bonic :)


















Com que no teníem temps per anar a visitar Lyon ni caminar més, hem preferit baixar tranquilament fins a l'Aeroport/Estació de tren de Lyon per a que la Lorna no perdés el seu tren de tornada. Havia de retornar a Paris i després cap a Londres. Aquí s'observa com la voluntat de veure'ns ha estat més forta que la mandra a viatjar! Al final, hem arribat bé i un cop amb els bitllets impressos, hem tingut temps de fer un berenar tots plegats! Fèia moltíssima calor així que els ha sobtat que m'hagi demanat un "hot chocolate", però em venia de gust xD A fora estàvem a uns 27-29ºC!! Elles, acostumades a menys caloreta, estaven molt "aixafades" però jo estava perfectament jaja.






















Finalment, hem acompanyat a la Lorna fins la seva andana i ens hem quedat fins que ha pujat al tren! Llavors calia esperar fins el vol de l'Anna, així que la Fanny i un servidor, l'hem acompanyat a veure la seva porta d'embarcament i hem berenat alguna cosa abans de tornar a Tullins. No ens hem quedat fins al final perquè sinó a mi em tocava tornar molt tard a casa jeje, així que a les 18h, hem anat a l'aparcament, ens hem acomiadat tots 3 i la Fanny i jo hem tornat a casa seva per recollir la meva bossa i el meu cotxe!

















Al voltant de les 19:30 he acabat sortint de Tullins. Només havia de posar la bossa al cotxe i acomiadar-me de la Fanny. La tornada havia de durar unes 6 hores amb una aturada inclosa, així que tranquilament he pogut baixar per totes les autopistes franceses a una bona velocitat i he allargat l'aturada fins una mica abans de Perpignan. He pogut posar benzina i comprar algo de sopar, i després m'ha tocat la pitjor part. L'Odissea de les obres a les autopistes catalanes. Des de la Jonquera fins passat Girona (més de 55 km) està en obres i només podia anar a 80 km/h, se m'ha fet llarguíssim :S Al final, he arribat a casa abans de ls 2h i he anat directament a dormir. Hem passat dos dies genials en un entorn fantàstic i amb un temps preciòs. Però el més important ha estat poder gaudir d'aquesta experiència del retrobament amb gent de Svalbard. Espero que ho poguem repetir :)

És hora d'anar a dormir, demà toca treballar!

L'Avi Salmó des de la meva habitació, Terrassa

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/TrobadaDeSvalbardiansATullins52011#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger