Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimarts, 18 de maig del 2010

18/05/2010 - El Nombre del Viento (Patrick Rothfuss) -


Título original: The Name of the wind
Editorial: Plaza Janés
Any: 2009
Nº de Pàgines: 880

Feia temps que no m'enganxava tant a un llibre. Des de la última entrega de la saga de Canción de Hielo y Fuego, no havia llegit res que m'absorvís dins d'un món fantàstic amb ganes de continuar avançant pàgina rere pàgina. Basat en una reduida descripció dels personatges que ens va narrant la història, el llibre ha aconseguit fer-me venir ganes d'agafar-lo de nou per continuar amb la història cada cop que em vèia obligat a deixar-lo, i anar responent les preguntes que el meu cervell anava formulant.

Aquest nou viatge ens transporta a un món fantàstic en el que es barregen els conceptes de la màgia, els animals fantàstics i la suposada població normal. Tota la història es relata en format memòries, recopilades per un cronista que es troba amb el protagonista principal: Kovthe. Aquest, comença la seva biografia explicant la seva vida nòmada amb la família, vivint del teatre itinerant. Per casualitat, se'ls uneix un antic mestre, que descobreix unes habilitats especials en el nostre protagonista i decideix ensenyar-li tot el que sap. Poc a poc, el protagonista ens va incorporant detalls de la seva formació i com, per atzar, és instruït en el món de la màgia de les paraules. Amb elles, creant vincles d'unió, es poden aconseguir coses increibles, però cal usar aquestes tècniques de forma correcta o poden ser molt perilloses. Aquesta és la lliçó bàsica que ha d'aprendre.

Un cop el mestre considera que no li pot ensenyar res més, vol que Kovthe vagi a la universitat per seguir progressant. Allà podran mostrar-li moltes més coses per convertir-se en un gran mag. Just quan es troba a punt d'assolir aquesta fase, és dóna un fet tràgic que precipitarà la seva vida de forma que passarà moltes penúries fins aconseguir entrar a la universitat i fer-se un lloc en ella.

Tot i que a vegades m'ha recordat a la saga del Harry Potter, la història fa que t'enganxis a la lectura, i quan sembla que l'aventura comença a arrivar al punt culminant, arriba el final obert que ens durà a les noves entregues d'aquesta fantàstica, al meu parer, trilogia!

Toca esperar la segona entrega.

L'Avi Salmó escoltant "Love, love" de l'Amy McDonald

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger