Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 26 de desembre del 2013

26/12/2013 - Esquivant la gran nevada -



Hem sortit a mig matí sense presses, però amb tot el material preparat per passar uns quants dies d'excursió per la Vall d'Aran. Ahir ja ho vam deixar tot preparat i només faltava carregar el cotxe. Com que el camí era llarg, ens hem aturat a dinar al Puente de Montañana per veure si teníem sort i hi havia taules lliures. N'hem ocupat una de les últimes i per tant no ens ha tocat esperar gens jeje.

El dinar, com sempre genial i amb un preu raonable per a ser dia festiu. Hem acabat sortint d'allà cap a les 4 de la tarda, i amb el temps canviant. Durant el matí el sol havia aguantat però a mesura que ens acostàvem al Pirineu, l'amenaça de neu es fèia més patent. Jo no volia aturar-me a posar les cadenes perquè sabia que si entràvem al túnel de Vielha, a l'altra banda en teoria la cota de nivell era més baixa i per tant, amb menys neu. A uns 10 Km de la boca Nord del túnel, ha començat a nevar força fort i hem vist els primers cotxes aturant-se a posar-les. Nosaltres hem vist que la gent seguia marcant roderes a la carretera i per tant no hem parat. En cap moment hem patinat ni res, i per tant suposem que ho hem fet prou bé jeje. Molta gent de la que ha posat les cadenes, les ha perdut després pel túnel perquè hem trobat cadenes de tela al llarg de tot el túnel (tot i que en teoria està prohibit circular-hi per dins amb elles posades).

Al sortir, ja a la Vall d'Aran, seguia nevant i la baixada l'hem fet molt a poc a poc, seguint els cotxes de davant. Les màquines lleva-neus ja havien començat a actuar i almenys no nevava com abans. Això sí, el trajecte des del restaurant fins a l'hotel ens ha portat quasi 2 hores jeje. Aquesta vegada, hem trobat una bona oferta a Les (més lluny de Vielha) i provarem el nou hotel que ens surt molt bé de preu per les dates que són!! El tram de Vielha a Les estava molt bé i hem pogut circular més ràpid per arribar al destí abans de les 18h. Ens hem instal·lat en una habitació més que correcta i hem decidit descansar de cotxe fins l'hora de sopar!

El temps ha anat millorant i hem pogut acostar-nos fins a Vielha a sopar. Hi havia força neu acumulada al pàrquing però hem pogut aparcar bé. Un cop amb la panxa plena, hem tornat a l'hotel per descansar! Demà farem la primera excursió per la zona de Baqueira-Beret, ja que hi haurà menys gent que al cap de setmana :)

Bona nit,

L'Avi Salmó des de l'Hotel Europa, Les

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger