Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 15 d’agost del 2011

15/08/2011 - Suïssa a la italiana -


Sisé dia complet al país helvètic ja! Ens hem dirigit cap al sud per buscar la zona més italiana de Suïssa. Era un viatge llarg però bàsicament per autopista així que no hem tingut més entrebancs que una mena de boira amenaçadora de pluja fins al port de St. Gottard. Jo volia fer el port amb el cotxe perquè hi ha molt bones vistes, però en vista de la meteorologia, hem atravessat la serralada pel túnel de l'autopista xD






















Així a mig matí hem arribat a Bellinzona, una ciutat que té com a principal característica la presència de 3 castells diferents. Hem aparcat gratuïtament (també és festa el dia 15 d'agost aquí) i hem passejat pel casc antic (molt maco) per trobar l'oficina d'informació. Un cop amb un parell de plànols de la ciutat, hem pujat fins al castell central des d'on es tenen bones vistes dels altres dos edificis, i a més es pot recórrer la muralla tant per la superfície com per l'interior (m'ha recordat a un mini-golf gegant tota la superfície xD). Al final hem recorregut tota la muralla fins al final, on hem baixat a la part baixa de la ciutat i retornat fins al cotxe!






































Les següents aturades previstes eren Ascona i Locarno, dues ciutats que es troben de costat. Primer hem anat a Ascona, on hem passejat pel bonic casc antic amb carrers estrets però ben conservats. De totes formes, el més interessant d'aquesta ciutat és el passeig marítim al costat del llac, on hem acabat dinant un plat. Avui al que han colat un gol important ha estat al meu pare, que li han portat un plat d'espaguettis petit que realment era microscòpic xDD
























Un cop de nou amb energies, hem anat fins a Locarno pujant directament en cotxe fins a la seva principal atracció: l'esglèsia de Santa Madonna del Sasso. És un complex eclesiàstic molt bonic que es troba ubicat en un petit turó amb unes vistes de la ciutat amb el llac. La pega és que estava en obres i la façana principal i el seu interior no es podia visitar, així que ens hem dedicat a veure l'exterior i baixar al poble. Allà resulta que s'hi està cel·lebrant un festival de cinema i tenien tota la plaça principal plena de cadires. Fèia força calor així que hem passejat una estona fins la vora del llac i des d'allà es vèia l'ascensió a peu fins la Santa Madonna (una pujada d'escales amb diferents capelles per aturar-te a resar xD).























Ja només ens faltava baixar una mica més al sud per anar a Lugano (seu d'uns jocs olímpics d'hivern). Abans d'entrar a la ciutat hem decidit pujar en cotxe fins al Monte Bre, des d'on suposadament hi havia unes grans vistes. Al arribar a dalt, hem vist que hi havia un munt d'escales que pujaven i per evitar esforços inútils, les he fet jo corrents mentre ells m'esperaven a baix. Era una bona pujada, i al arribar a dalt tampoc es vèia tanta cosa (és el que té tenir tants arbres a tot arreu jaja). Així que he baixat corrents de nou i hem decidit baixar poc a poc en cotxe i parar on havíem vist bones vistes tot pujant.


























A Lugano ciutat, hem aparcat com els campions, al passeig marítim ja que amb les diverses flors al cul que portem al cotxe, sempre trobem bons llocs :P Avui, al ser festiu estava tot força tancat però seguia la tònica de les ciutats mitjanes de Suïssa: un centre històric petit ben arreglat per passejar i alguna eslgèsia a visitar. Això sí, hi havia força oferta gastronòmica i a uns preus molt més econòmics (suposo que compren les coses a Itàlia). Així que hem aprofitat per sopar carn sense que ens deixèssin secs de diners jeje. Després d'un petit passeig nocturn per veure el gèiser d'aigua que tenen també aquí (no només n'hi ha un a Ginebra), hem agafat autopista i directament cap a l'hotel. Avui hem arribat una mica més tard però no s'ha fet molt pesada la tornada :)



















L'Avi Salmó des de l'Hotel Mövenpick, Egerkingen

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesASuissa82011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger