Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimarts, 16 d’agost del 2011

16/08/2011 - Lausanne i Castell de Chillon sopant creps a Friburg -


Les vacances s'acaben. Avui ha estat el darrer dia complet a terres suïsses i ens quedava la última excursió cap a l'oest. Després d'esmorzar hem agafat el cotxe i hem sortit cap a Lausanne per autopista. Abans d'entrar a la ciutat, jo em volia acostar a una població propera que té un castell impressionant (Vufflens). El viatge extra ha valgut la pena, era imponent! Això sí, hem agafat un petit accident i hem fet 15 minutets de cua xD















Després, el trajecte fins a Lausanne ha estat còmode i un cop a la ciutat (molt gran per cert) hem intentat aparcar aprop del centre sense massa èxit. Avui no l'hem encertat massa amb el pàrquing jaja però bé tampoc estàvem lluny.



















Primer hem passejat pel boulevard on es troba el primer rascacels de Suïssa (la Torre Bel-Air), que amb 50 pisos va ser l'atracció del país durant uns quants anys. Després ja hem entrat al centre a la Plaça de la Palud (amb estàtua de la Justicia) i pujat per les escales cobertes fins la Catedral. Si algo té Lausanne és que al centre tots els carrers pugen o baixen, hi ha poca zona plana jeje. L'edifici de la Catedral és força imponent i té bones vistes de tota la ciutat. Ja que erem força amunt, ens hem acostat al Castell de Santa Maria (mirador oficial) i de baixada hem buscat algunes tendes per comprar detallets.


















A l'hora de dinar, hem fet una excepció i hem menjat al McDonalds que estava al costat del pàrquing jejej. De tant en tant bé de gust un menjar una mica "guarrillo". Després de dinar, amb moltíssima calor, hem anat fins a Montreux a veure el Castell de Chillon. Molt interessant la visita, i si es fa a les hores de màxima calor, molt millor. Tenen molt ben organitzada la visita amb un fulletó amb explicacions de cada sala i tot ben ordenat. Hem passejat aprenent una mica d'història durant un parell d'hores i a tots ens ha agradat molt (ja que paguem una visita, almenys que estigui bé xD).















Ja era mitja tarda, així que hem anat a Montreux ciutat a passejar una mica. Aquí ens hem separat en dos grups però de seguida hem vist que el poble no donava per més i ens hem trucat per retrobar-nos. Cal destacar el monument a Freddy Mercury, que va viure molts anys aquí buscant tranquilitat. I per tota la zona abunden les vinyes plantades en terrasses aprofitant les vessants de les muntanyes al voltant del llac (són Patrimoni de la Humanitat també). Ja només quedava anar a la darrera parada del dia, Friburg.


































Aquesta ciutat, ja sigui perquè era tard o estàvem cansats, no ens ha agradat tant. Tot força mort i amb un únic carrer principal arreglat que baixava molt fins a l'ajuntament i la zona de la Catedral. Un cop hem fet una volta, hem decidit buscar on sopar perquè teníem gana xD Aquí almenys l'hem encertat molt, perquè l'Astrid ha vist una creperia i tots hem estat d'acord en sopar allà. Preus econòmics i creps boníssims, però el que cal destacar és que la carta estava enganxada a llibres de contes i fàbules locals jeje ens ha fet molta gràcia!



















Després de sopar hem anat directament al pàrquing del cotxe i el GPS ens ha fet donar unes voltes extranyes perquè ens volíem acostar al riu i ens ha portat per una mena d'urbanització. Al final, hem desistit de riu i hem tornat pel camí normal xD No estàvem lluny de l'hotel, així que de seguida ens hem pogut dutxar i ara a agafar forces per tornar demà cap a casa amb parada a Ginebra inclosa :P





































L'Avi Salmó des de l'Hotel Mövenpick, Egerkingen

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesASuissa82011



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger