Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 2 d’abril del 2015

02/04/2015 - Menton - Gènova - Monza -


Tenia ganes de fer unes vacances tranquiles per desconnectar de tots els canvis que han suposat la nova feina, i què millor que fer-ho per Setmana Santa aprofitant que tenia uns dies lliures i hores acumulades també. Així hem sortit tranquilament a mig matí camí de Gènova després d'esmorzar i carregar el cotxe. L’hem usat com a primera parada intermitja. Com que tot el trajecte és per autopista hem anat força ràpid i en menys de 2h ja entràvem a la gran capital de la Liguria. Això sí, el peatge d'aquest tram ens ha costat quasi 20€, queda dit!!



Un cop estàvem aprop del centre hem buscat on aparcar. El primer pàrquing on hem entrat ens ha fet por. No tenia barrera d'entrada i simplement havies d'entrar i barallar-te per aparcar com poguèssis, sortir i agafar el tiquet a caixa. Era enano i sense cap mena de control així que he fet mitja volta i hem sortit jaja. He preferit deixar-lo en zona blava i de seguida hem trobat lloc. El problema ha estat pagar perquè només acceptava monedes i era carm així que no en teníem suficient. Per sort, mentre ens barallàvem amb la màquinam ha aparegut el revisor i ens ha pogut donar canvi jaja.



Des del cotxe, aparcat prop de l'Universitat, hem passat per davant de l'esglèsia de St. Stefano, per baixar per unes petites escales a l'avinguda principal (Via XX Settembre). Allà, passejant per sota les galeries cobertes hem arribat fins a la Pl. de Ferrari, on hi ha la seva gran font, el Palazzo Ducale i el Teatre Carlo Felice o dell'Opera. Avui, en motiu de la setmana de l'autisme, les aigües de la font estaven tintades d'un blau intens força interessant. A partir d'aquí començava la zona peatonal plena de pujades i baixades per on hem passejat força estona.



Els tres edificis més emblemàtics són l'esglèsia de San Matteo, la Catedral de San Lorenzo i la Porta Soprana. El més impactant segurament és la Catedral. Els relleus i detalls de la seva façana són espectaculars i segueixen amb la tradiciional decoració de ratlles tan típica del nord d'Itàlia. Pel que fa a la Porta Soprana, delimita els antics límits de la ciutat enmurallada i es veu extranya entre les cases modernes. Consisteix en dues torres amb un arc a sota i atravensant-la des del casc antic cap enfora s'arriba a la Piazza Dante. La resta de palaus i edificis emblemàtics crec que és millor anar-los veient sense cap focalització concreta, simplement passejant pel casc antic. 



Hem baixat fins la zona del port antic i estava plagat de venedors ambulants però dels pesats. Només intentant encolomar-te coses i sense deixar-te respirar així que hem fet una volta de rigor per la Piazza Caricamento fins arribar al Galeone (un galeó antic ben conservat i probablement fals que es pot visitar com a museu). Després d'una estona voltant hem anat a dinar a la Piazza G. Matteotti, en un lloc que semblava xulo i que ha estat un fiasco. Hem menjat bé però poca quantitat realment jeje. Ha tocat berenar més tard per omplir la panxa :P Hem continuat passejant, i per fer temps fins el final del parquímetre, hem baixat tota la Via XX de Settembre fins arribar a la Piazza della Vittoria, on hi ha un arc de triomf del segle XX força maco. Per acabar la jornada de passeig hem pujat la Scalinata al Milite Ignoto i hem tornat al carrer principal pel merescut berenar.



D'allà ja hem anat al cotxe i a seguir la ruta cap al nostre destí: Monza. Al fer el trajecte partit en dos, no s'ha fet massa pesat i en unes altres 2 horetes hem arribat a l'hotel. Ens hem instal·lat i hem aprofitat que estava al costat d'un Alcampo per comprar l'esmorzar de la setmana jeje. Després hem sortit a sopar a Monza. El centre ens ha agradat força ja que els carrers estaven molt ben arreglats i quasi tot és semi-peatonal. Hi ha algunes construccions molt característiques però ja farem la visita turística un dia amb llum diurna. Hem trobat dos restaurants i com que teníem gana, hem triat ràpid per fer una bona pizza. El sopar ha anat millor que el dinar i de seguida hem pogut retornar a l'hotel a descansar. Almenys aquí a Itàlia no cal anar a sopar tan dora i es poden allargar els dies jeje.



Demà toca pujar al Lago di Como :)

L'Avi Salmó desde Monza, Italia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger