Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 6 d’abril del 2015

06/04/2015 - Verona - Lago di Garda -


Avui és dilluns de Pàsqua i no hem caigut que els italians són molt religiosos. Si a això hi unim que en tota la Setmana Santa no ha fet ni un dia de sol, era llògic pensar que avui sortirien tots. Efectivament, tots camí del Lago di Garda.



La sortida de Monza ha anat prou bé, però quan hem agafat l’autopista dels llacs, ja hem vist que hi havia un munt de cotxes, i de seguida han començat les retencions. Mala senyal. No tenia ganes de passar el dia dins del cotxe. Quan ens hem acostat a la part sud del llac, estava tot col·lapsat. Volíem anar a Sirmione, una petita població en una península dins del llac, però la sortida de l’autopista estava col·lapsada, arribant la cua més d’1 Km dins de l’autopista. Hem seguit endavant.



Totes les sortides posteriors estaven igual així que hem decidit continuar fins trobar-ne una sense tanta cua. Això ens ha portat fins a Verona jaja. Després de molta estona al cotxe, teníem ganes d’aparcar-lo i caminar. Hem entrat a la ciutat, plena de gent, però hem trobat aparcament ben aprop del centre. 



Sense estar als plans inicials, hem gaudit molt de la ciutat. Hi ha moltes coses a veure i almenys el casc antic està ben arreglat per passejar i fer-ho fàcil pels turistes. Hem pogut veure el balcó dels amants Romeo i Julietta, entre d’altres edificis emblemàtics de la ciutat. Com que hem arribat tard, hem decidit dinar aquí i no ens ha costat massa trobar un racó apartat amb un bon menú. Fèia temps que no menjava un rissotto tan bo jaja.



A mitja tarda, convençuts de que el pitjor ja hauria passat, hem enfilat direccio el llac. Volíem anar a Sirmione, però la carretera ja estava col·lapsada al arribar prop del llac (Peschiera del Garda). Hem decidit girar cap al nord fins a Lazise. Allà hem pogut aparcar i passejar pel poble. La veritat és que tots aquest pobles al costat dels llacs estan molt ben arreglats i són macos. Hem berenat una mica per fer temps, i ja descartant cap altra parada ens hem posat en marxa per tornar a Monza. Quin greu error!



Hem enganxat plena operació tornada. Cal dir que el fet de que només hi hagi una autopista que atravessi tota aquesta regió no ajuda massa. El problema és que només per accedir a l’autopista, ja estàvem parats (a més de 5 km del peatge d’entrada!!!!). Després d’uns quants minuts avançant a 1 per hora, hem decidit girar per una carretera secundària i quedar-nos a sopar en un restaurant anunciat. A més, era una brasseria, però de les que fan carn a la brassa!!! :)



El problema és que molta gent ha pensat el mateix i quan hem entrat no hem vist massa clar si tindríen lloc per nosaltres. Després d’uns minuts d’indecisió entre vàries persones esperant, ens han fet passar i hem tingut la nostra taula! Bien :) Ens ha tocat esperar una mica, però com que el plan exterior anava per llarg, no ens sabia greu ja que estàvem ben calentets i tranquils. 



Hem sopat molt bé i força econòmic, així que ara sí, a les 22h, hem agafat el cotxe per anar a buscar l’autopista. La carretera cap a l’accés, semblava anar més buida però ha estat una trampa!! Només 1 Km després d’agafar-la, tornàvem a estar aturats. No ens ho podíem creure!! En aquell moment hem decidit que calia usar el GPS i buscar rutes alternatives. Hem jugat a usar les petites carreteres entre pobles (fent més quilòmetres) però almenys movent-nos. La veritat és que ha funcionat prou bé ja que hem anat avançant força en direcció sud-oest fins que hem arribat a una altra autopista que anava cap a Milan per l’est, en comptes del nord. No hi havia ni un cotxe jajaj així que encara hem salvat el dia.

Això sí, avui hem arribat tard a l’hotel, ja que quasi hem anat a dormir a la 1. Demà toca ja tornar i fer alguna parada pel camí. El veritable passeig pel Lago di Garda el deixarem per una altra vegada :)

L'Avi Salmó des de Monza, Itàlia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger