Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 28 de juliol del 2016

28/07/2016 – Yvoire and Genève -



Aquest matí he tornat a sortir en bici al costat de l’hotel, fent una altra gran pujada fins al Mont Revard. He tornat abans de les 11h i l’Astrid ja estava llesta esperant a la piscina. Després de refrescar-me una mica i recuperar, ens hem preparat i hem sortit cap a Ginebra avui.

La idea era passar tot el dia allà i trobar-nos amb l’Estel (ex-companya de l’escola que treballa a la ciutat) però a mig camí, se m’ha encès la bombeta de que hi havia un poble molt maco al costat del Llac Leman quan vam venir amb els meus pares. M’ha semblat reconèixer el nom en un cartell de l’autopista, i he pogut agafar la bifurcació abans de que fos massa tard jeje. Sabia que a l’Astrid li agradaria!

Ens hem desviat una mica, i hem tingut menys temps per passejar per Ginebra, però ha estat una bona decisió. Hem arribat a Yvoire i hem deixat el cotxe en un dels pàrquings de pagament fora del poble. Aquests llocs saben com conservar el casc antic i atraure els turistes...forçant-los a caminar molt lluny si no volen pagar...o fer servir els pàrquings habilitats al costat del les entrades al poble jajaj. Cal dir que no era excessivament car J

De seguida hem entrat al poblet, amb les seves cases plenes de flors i plantes per tot arreu. Hi havia força gent, però es podia passejar bé. Ens hem dirigit en baixada cap a la zona del port, passant per l’esglèsia. Allà hem fet unes bones fotos del llac i de les cases del poble. Hem sortit fins al final de l’espigó per fer bones fotos del castell de la vila, impressionant sobre el llac.

Després ens hi hem acostat i hem buscat on dinar abans de tornar a pujar cap als jardins dels cinc sentits. Hem passejat per la botiga de records, i hem baixat fins al port nou per veure el castell des de l’altra banda. Després d’algunes fotos, hem acabat la volta al casc antic mentre tornàvem cap al cotxe.

Hem enfilat direcció Ginebra per la nacional vora el llac, i en uns minuts hi hem arribat per la zona del Jet d’Eau (Géiser gegant d’aigua al mig del llac). Hem aparcat en un pàrquing cèntric i hem sortit a passejar. La zona del llac és maca però hem decidit enfilar cap amunt cap al casc antic. Poc a poc, i amb paciència, ja que a l’Astrid li costava, hem arribat a dalt per veure la Catedral de St. Pierre i l’Ajuntament abans de baixar tranquil·lament cap al a zona comercial.

Més tard, l’Estel ens ha citat en un mercat de menjar alternatiu prop de l’estació central. El barri barreja deixadesa i modernitat al mateix temps i un dia a la setmana vénen uns quants camperols a vendre els seus productes locals. Bàsicament es compra vi, formatge i pa i a sopar s’ha dit jeje. L’Estel ens ha convidat a tastar vàries coses, i hem passat la tarda xerrant i menjant. M’ha fet molta il·lusió veure-la i el temps ha passat ràpid jeje. Finalment, quan ja es feia fosc, ens hem separat i hem tornat a buscar el cotxe per tornar a l’hotel.

Una bonica jornada i a seguir gaudint J

L’Avi Salmó des d’Aix-les-Bains


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger