Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

divendres, 26 de novembre de 2010

26/11/2010 - Dia de congrés a la francesa -


He dormit una mica nerviós i se m'ha fet la nit curta. Això vol dir que et lleves una mica cansat però amb energies per afrontar la xerrada! Després de la dutxa, i veient el caos d'ahir, he sortit amb temps per fer la meva ruta en cotxe i aparcar aprop del C.N.R.S. Resulta que l'Astrid no té el roaming del mòbil activat i hem hagut de quedar a la "vieja usanza". A les 18h a la Comedie...i si no arribava, cada mitja hora anar mirant (així no s'havia d'esperar tota l'estona quieta).
Havent-la fet ahir per error, la ruta avui ha estat molt fàcil. En 10 minuts estava a lloc i he pogut aparcar al mini-pàrquing dels visitants. He entrat a preguntar on donaven la informació i de seguida estava llegint el llibret d'abstracts i descobrint que seria una jornada dura. A part de que les temàtiques no s'acabaven d'ajustar a la meva feina, el 75-80% de les xerrades estaven en francès :S Anava mentalitzat per escoltar-ne algunes, però en total devíem ser un 10% de catalans i la resta francesos! La xerrada plenària ha estat en anglès almenys i després d'un bon esmorzar (a l'altra punta del recinte), hem tingut xerrades fins l'hora de dinar. M'he trobat amb la Laia (d'Artés) als pica-pica només, ja que estava en una altra sessió i era impossible combinar-les perquè estaven a edificis diferents dins el campus!

Allà he conegut més gent catalana (de Girona i UAB), amb la que he dinat. El càtering estava molt bo tot i ser una mica de delicatessen i amb cosetes petites. Hi havia força menjar i els formatges estaven de conya! Finalment, a la tornada a la sala de conferències, m'han presentat el becari de la UAB que també parlava de contaminants dues xerrades abans meu i hem estat junts fins l'hora de presentar! He començat nerviós per culpa del micro de mà, que no sabia com agafar-lo i usar el meu moviment de mans jeje, però un cop superat això, ha anat força bé :D Només m'han preguntat les jefes de la UAB però a la gent li ha agradat veure les fotografies de Svalbard i tota la pesca :) Haig de reconèixer que m'ha anat bé poder-ho presentar en power point i no pdf, com demanaven perquè sinó perds tota la gràcia dels efectes. La majoria de xerrades eren diapositives planes en pdf, atapaïdes d'informació, i al explicar-la en francès, no sabies si et parlaven de la part superior, de la taula, del gràfic o del text de sota xDDVeient que la cosa no canviava durant la tarda, a les 16:30h, he decidit sacrificar el descans i berenar de les 17h i marxar un pelet abans cap al centre. Així en teoria tindria menys trànsit! M'he acomidat del grup de Barcelona i he agafat direcció centre. Tot ha anat bé fins arribar a l'anella interna. De nou embús força monumental, però he fet pocs metres de cua perquè ja em sabia el truc d'ahir a la nit xD He trencat a la dreta per un carrer per rodejar el centre i anar a buscar la ronda que em portaria al pàrquing. La meva fortuna ha estat que només girar, a la zona d'aparcament de pagament (zona blava, que és blanca a França), hi havia un lloc per mi xDD Només he hagut de pagar una hora i llestos :DCom que no havia quedat amb l'Astrid fins les 18h, he aprofitat l'hora lliure per passejar i veure els monuments i places amb la llum del crepuscle. Han quedat algunes fotografies ben maques :) El centre és maco, però relativament petit i es visita ràpid si vas per feina! A l'hora acordada, i ja en la foscor, he anat al punt de trobada i l'Astrid ja estava allà :) Ella ha tingut un dia preciós de sol (tot i que fèia un vent fresquet) i ha pogut aprofitar. Millor!Hem fet un berenar en una terrasseta amb estufes i després, una passejada més pel centre. Teníem ullats alguns restaurants d'ahir a la nit, i tot i no tenir massa gana, hem entrat al que ens ha semblat millor. Quin gran encert, hem menjat de conya i força econòmic :) Mig assortit d'embotits (suficient) i un plat cadascú (Cassoulette per mi i Joules per l'Astrid). Abans d'anar cap al cotxe, hem caminat una mica amb els llumets del centre ambientats per Nadal i cap a l'hotel! Ara ja som experts en fer la ruta jaja :P Haig de dir que Montpellier ens ha sorprés gratament a tots dos en quant al centre històric, tot i que amb un dia complet, ni ha prou per visitar el més important!
Això és tot des d'aquí, toca anar a fer nones :)

L'Avi Salmó des de l'Hotel Villa Bellagio, Montpellier

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/JourneeGrandSudOuestMontpellierILaCamargue112010#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari