Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

divendres, 9 de juliol del 2010

09/07/2010 - Arribada a Svalbard -


Tot i haver dormit més de 8 hores, m'ha costat llevar-me avui. Tenia mal de panxa en una barreja de gana i nervis. Quan finalment m'he posat en marxa, tot ha anat millor. Una bona dutxa i un esmorzar potable m'han reactivat. He preguntat a recepció per agafar l'Airbus i m'han indicat que havia de baixar fins al Rica Hotel, així que amb la super maleta cap allà!

Per sort, només arribar, m'estava esperant un autobus jeje. Així que he arribat bé a l'aeroport de Tromso (només hi ha 10 minuts de bus pels quals et fan pagar 55 NOK ~ 7 euros). De nou a la facturació no m'han posat pegues pel pes, però m'han fet un escàner del dit pel reconeixement dactilar. Un cop superat el control policial (avui ja directament amb dues maletes de mà, perquè era un "conyazo" treure la motxilla del PC cada cop), he estat esperant davant la porta d'embarcament intentant connectar-me a Internet. Resulta que hi ha una xarxa wi-fi pels aeroports, però només et deixen visitar gratuitament la informació sobre vols, arribades i sortides...una KK :P

Finalment, he pujat a l'avió amb una parella de danesos al costat (de nou he tingut finestra). El vol ha anat ben tranquil, i abans d'aterrar hem gaudit d'unes vistes brutals de les illes (veure fotos). Un cop a l'aeroport, la gent ha començat a fer fotos al mig de la pista d'aterratge (com si les muntanyes anèssin a desaparèixer jaja). Amb tot això, han sortit les maletes i un cop ho he tingut tot preparat, m'he adonat de que anàvem 10 minuts abans d'hora!! Així que he hagut d'esperar a veure si apareixia la Pernilla.


Al cap d'una estona, ha entrat una noia jove, rossa i amb cara de buscar gent...així que he deduit que era ella xD Ens hem saludat i després hem anat a buscar el seu amic, que també havia arribat amb el meu vol però havia sortit a fora a esperar-la xDD

Un cop fetes les presentacions, ens ha portat a visitar la Universitat de Svalbard (UNIS). Primer impacte. Quan entres als edificis d'aquesta ciutat, t'has de treure les sabates de carrer i posar-te'n unes altres d'interior (xancles) o bé anar en mitjons! Al tanto si tens "tomàquets" jeje. A recepció, la Pernilla m'ha intentat aconseguir claus i registres però avui divendres i al juliol...mala idea, no hi havia massa gent. He conegut als seus companys de laboratori (Monika i Misha) i en principi haurem de trucar al seu jefe la próxima setmana per decidir quina mena de mostres puc fer i amb quí treballaré. Després de la volta de reconeixement, hem anat al Svalbardbutikken (o sigui el Super). Quina gran sorpresa al veure que hi havia absolutament de tot i més. Tantes coses que havia llegit sobre la manca de certs productes, que no hi havia llet o fruites a vegades, etc...m'ha dit la Pernilla que això només ha passat alguna vegada durant l'hivern! Aprofitant que tenia cotxe, he carregat una mica de menjar (lo básic per avui i la resta de dies fins divendres vinent) gastant-me unes 350 NOK (uns 45 euros).

Per últim, m'han portat fins a la meva barraca, i a l'habitació hi havia la meva clau. Així, m'han deixat instal·lant-me i hem quedat que em vindrien a buscar a les 20h per anar d'excursió, sortint per la zona on estic ubicat: Nybyen. He deixat les coses al meu armari de la cuina i al meu prestatge de la nevera, llavors un cop desmuntada la motxilla i l'intent fallit de connectar-me a Internet, he anat a fer el dinar-berenar. Mentre cuinava he conegut la primera persona de la barraca: en Jason, un americà simpàtic però que va una mica a la seva (cuina i s'ho endú tot a l'habitació jeje). Almenys quan li he comentat el problema amb la connexió a Internet, m'ha dit que hi havia un llibret d'instruccions en algún lloc, així que l'he anat a buscar a les altres cuines. L'he trobat a la següent cuina, on l'Scott (un altre americà) estava dinant macarrons xD Ara ja sé perquè no em podia connectar, necessito un nom i contrasenya de la universitat, així que fins dilluns estic sense comunicació amb el món. Aquí m'he agobiat una mica perquè tampoc tenia massa cosa més a fer.

A les 20h m'han recollit la Pernilla, la Malu (cordovesa), en Patrick i el Jeff. Hem fet 100 metres més amunt de Nybyen en cotxe per recollir a la Lorna i començar l'excursió. Hem sortit per la part nord del poble i ràpidament hem arribat a les antigues gosseres (que es van tancar quan es van escapar un parell de gossos i van baixar al poble a atacar gent, almenys això m'han dit). Ràpidament hem hagut d'atravessar el primer riu format per desgel (mitjó mullat per anar amb botes baixes xD). Uns minuts després hem hagut de passar per sobre el segon riu format per desgel. En aquest cas era molt més ample i perillós, així que hem utilitzat una fusta com a pont per anar passant un a un i de grup de pedres a grup de pedres fins superar el riu (ens hem deixat la fusta a la riba nord per a la tornada). Aquí el terreny s'enfilava de valent i hem anat pujant fins a l'estació meteorològica i les restes de glaciar gelat. Després d'una estona buscant una caixa negra (hi ha una mena de competició per trobar-les després del desgel i firmar...n'hi ha 10 repartides al voltant dels cims que envolten el poble) l'hem vist sobra una roca i hem deixat apuntats els noms jeje. La tornada ha anat molt bé però el riu s'havia envalentonat i el darrer pas sobre la fusta ens ha costat molt. Els 3 primers hem passat sense problemes, però increïblement en 10 segons ha pujat la corrent i s'enduia la fusta així que als 3 últims els hem hagut d'ajudar agafant-los les mans mentre passaven per una fusta enfonsada a l'aigua. A part d'això, cap incidència més fins a les barraques!

















A les 23h arribava a l'habitació i es fa extrany perquè la llum que hi ha al carrer és pràcticament igual a qualsevol hora del dia (si no surt el sol i està ennuvolat). Això és fantàstic per fer sortides i coses perquè mai fa respecte tornar a casa amb llum (pels óssos polars més que res). Avui m'han confirmat que a meitats de juny, un d'ells es va acostar a la zona de Nybyen, així que jo, abans de sortir, observo una mica als voltants per baixar tranquil.

Una jornada intensa d'arribada, i demà m'han convidat a una barbacoa al vespre, almenys disfrutaré del primer cap de setmana!

Molt bona nit,

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger