Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 26 de juliol del 2010

26/07/2010 - Svalbard darrera la boira -


Al final hem complert amb l'horari i hem arribat a Longyearbyen per la tarda. És maca la sensació de pensar que tornes a "casa", tot i que sigui una residència temporal. Després d'anar a dormir tard ahir, a les 9:30 m'he llevat per fer una dutxa abans de deixar el camarot, però se m'ha adelantat el Toni, així que m'ha tocat esperar a que acabés ell :)
Un cop dutxat i amb l'habitació recollida, hem pujat a menjar alguna coseta fora d'hores (esmorzar-break de mig matí) abans de posar-nos a netejar el laboratori. Sort que vam acabar ahir totes les mostres, avui només calia endreçar les caixes i decidir com posaríem les mostres per enviar-les cap a BCN. Primer, he agafat la nevera on volien endur-se les mostres els de la UB i l'he baixat al congelador de la coberta inferior. Allà hi tenia les meves mostres i ràpidament he vist que era impossible encabir-les allà juntament amb les seves! Finalment, la millor opció era enviar la caixa del CID plena amb les mostres, i la resta de material deixar-lo a les caixes de la UB fins al novembre.















Un cop s'ha endreçat i netejat tot el material, quedava la pitjor part, netejar el laboratori. El terra estava fet una porqueria de fang i l'Anna s'ha posat a treballar de valent. Mentrestant, jo he pujat a la sala d'ordinadors a gestionar com podíem fer l'enviament de mostres, ja que l'Steiner (el jefe de les operacions a bord) ens podia ajudar amb aquest tema. És un personatge curiós aquest home, sembla un avi jove i content. Sempre educat i disposat a fer favors, així que ens ha demanat quin tipus de caixa i enviament volíem fer, i ha trucat a la companyia directament. Aquí ha començat l'estrés per fer papers. En definitiva, ens ha gestionat els tràmits i només hem hagut d'enviar una factura proforma a un home de la companyia, a nom de la facultat de geologia de Tromso, i en teoria hi hauria algú al port per recollir les caixes! Però clar, li havíem d'enviar la paperassa per internet el més aviat possible, i a estones anàvem perdent la connexió, així que hem hagut d'esperar el moment adequat jeje. Per sort, això m'ha facilitat molt la tasca de buscar com retornar les mostres cap a BCN :D Ara només fa falta que arribin al laboratori correctament!


Avui, hem fet el darrer dinar, un bonic bufet amb patata bullida (com no), bacon fregidet i bacallà a la planxa. Estava força bo el plat (com cada dia) i també he repetit jeje. Ja ho dic jo que el fet de mantenir l'equilibri les 24h del dia, consumeix moltes calories en alta mar. De postre, un tall de flam amb nata :) I després de dinar, a continuar amb la preparació per descarregar el material. Hem baixat al laboratori per omplir la caixa amb les mostres i els acumuladors, i ho hem encabit tot ben justet!


Per acabar, un equip de "limpieza" ha estat treballant en el fang del laboratori, passant-hi aigua calenta, una fregona cassolana (només tenien escombres així que hem fet servir un drap per embolicar la punta), i amb paciència. La pega del fang és que amb aigua sembla que marxi, però després torna a aparèixer quan es perd la dissolució! Crec que al final ha quedat prou decent :)

Finalment, volíem gaudir de les vistes al arribar a la zona costera de Svalbard però una densa boira ens ha acompanyat a tota l'entrada del Isfjorden i no hem vist res de terra fins a la zona propera a Longyearbyen (fins entrar al Adventfjord). Es veu que el sol estava ben estancat a la ciutat. Tan bon punt hem començat a veure l'entrada de l'Adventfjord, ha aparegut "terra" entre la boira. Hem estat fent fotos una bona estona, veient el Bjorndalen, l'Aeroport (només girar per entrar al fiord), i poc a poc l'aproximació fins al port de Longyearbyen. Per sort, en direcció est, no hi havia núvols i es veien les muntanyes d'Adventdalen al fons de la vall!





El vaixell s'ha aturat a descarregar al port guai, on deixen als turistes els creuers, per descarregar part del material (i les caixes de mostres). Després de ben bé 1 horeta baixant paquets, ens han deixat sortir amb les maletes a esperar al moll. De seguida han aparegut els operaris de l'empresa de logística per endur-se les mostres, i ens ha tocat esperar a que vingués el Maxi-bus taxi. Mentrestant, m'ha fet gràcia el sistema que han tingut per deslligar-se del port. El mariner que havia baixat a terra, s'ha agafat una bici, i un cop recollides les cordes, ha anat en bici fins a l'altre port (on aparcava el Jan Mayen xD). El petit detall que s'havia oblidat, era que per a sortir d'allà només es podia passar per una porta giratória de la mida d'una persona, i no podia treure la bici!!! Com que l'he vist apurat, l'he anat a ajudar. Ell ha sortit a peu, i jo li he passat la bici per sobre una valla de 2 metres jajaj, ha estat divertit! Erem un total de 10 persones al moll, i mentre esperàvem, ha començat a bufar un vent fortíssim i gelat que ens ha obligat a amagar-nos una mica i posar-nos tots junts (com si fóssim pingüins xD). De cop, el propi vent ha començat a moure una escala de vaixell (amb rodes), que es precipitava cap a l'aigua. Hem corregut per aturar-la, però hem arribat tard. Per sort, el moll té unes pilones de seguretat davant de l'aigua i s'ha aturat allà!

Un cop ens hem encabit tots al taxi (no ha estat fàcil entre tanta gent i maletes), ens han anat repartint als hotels i hem quedat per sopar a les 21h al Kroa (convidava el Jurgen, o la Universitat de Tromso jeje). Al arribar a la Barrack 4, m'he trobat un munt de sabates a l'entrada i un grup numerós de gent parlant al passadís del pis inferior. Es comença a omplir he pensat. Tenia el temps just per dutxar-me i intentar posar una rentadora. Ha estat missió impossible perquè estava ocupada, demà serà un altre dia!




















A les 20:30h he sortit cap al centre, i a mig camí he atrapat al grup de gent de la UB i els francesos, així que hem baixat junts fins al restaurant-bar-discoteca. Un cop allà, teníem la millor taula. Era rodona i gegant, ubicada en una vidriera que dona totalment a l'exterior, i amb el sol que teníem avui, s'estava de conya! El sopar ha consistit en un tastet de pizzes que estaven força bones. Hem fet la mida perfecta, 6 pizzes grans per 10 persones. Després han començat a xerrar mentre es prenien cervesa rera cervesa, i s'han fet les 23:30h quan ja deixàvem el local (sí, era l'únic de la taula bebent aigua xD). D'aquesta manera, he tornat amb els francesos fins a Nybyen, i ja va sent hora d'anar a descansar que estic mort!


Sweet dreams,

L'Avi Salmó de nou a la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger