Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 18 de juliol del 2010

18/07/2010 - Visitar Noruega sense pluja no seria normal -


Al contrari d'ahir, avui m'ha costat una mica més llevar-me. A part de dormir menys de 8 hores, segurament ha influït el dia que hem tingut. I és que només escoltar el despertador, ja he escoltat com plovia a fora. En definitiva, m'he llevat una mica més tard, he pujat a esmorzar i no hi havia ningú. Perfecte per estar tranquil amb les grans vistes des del menjador!

He sortit a les 9:45 en direcció nord avui. Seguint les recomanacions de la recepcionista, he anat a voltar per l'illa de Kvaloy, per intentar trobar un petit poble anomenat Grotfjord. Avui tocava fer menys km que ahir, però per si de cas, he omplert el dipòsit (260 NOK ~ 33 euros). Per tant, tot i la pluja, he fet la ruta al complet. Només arribar a l'illa, passant el pont nord (Sandnessund, 1220 m), he trencat cap a l'oest fins trobar la indicació cap a Tromvik. Seguint cap al nord al costat de l'entrada de mar anomenada Kjosen, deixant enrera un gran i bonic llac anomenat Storvatnet (on he baixat a passejar sota la pluja), he arribat fins a Grotfjord. Una petita localitat amb unes 20 cases, 2 zones d'acampada de pagament i unes platges de sorra que contrasten amb l'estil rocós predominant a tots els fiords.














Tot i que la pluja no ha donat treva ni un segon, he anat fent fotos des del cotxe o sortint ràpidament als llocs indicats. Això sí, en una de les platges, m'he posat el "traje d'aigua" i he baixat a trepitjar la sorra i fer unes fotos ben xules! Després, he conduit fins a Tromvik i he provat d'arribar a Rekvik, però la carretera s'ha convertit en una pista forestal que em portava directament a la boira, així que he fet mitja volta xDD















De tornada pel mateix camí, el temps havia empitjorat (sort de les fotos fetes a l'anada), així que he seguit la carretera fins al trencall que indicava la 862 cap a Sommaroy i he seguit el contorn de l'illa al costat del Sandvika (fjord). Les vistes eren quasi nules, degut al mal temps, però no hi havia trànsit i he anat fent fins a l'illa de Sommaroy, i l'embarcament que portava a l'illa de Senja (Brensholmen). Aquí he intentat fer alguna foto, però plovia moltíssim i he hagut de tornar al cotxe i fer-les des d'allà!

Després, he continuat pel sud de l'illa en direcció est, per la 858, veient sempre a la meva dreta el Straumsbukta (un fiord més). A mig camí, he decidit dinar els entrepans a una hora decent (13:30h) perquè avui m'he proposat sopar de restaurant (i això implica sopar a les 18h) xD Així, he parat en un mirador a menjar dins del cotxe abans de continuar cap a Tromso.

Com que era una hora decent, he estat mirant quines opcions de museus tenia a la ciutat (ja que si tenim pluja, què millor que visitar edificis?) :P Primer volia anar al Museu de Tromso, però he descobert que avui diumenge tancava a les 16h (massa just), així que he acabat anant al Polaria (una mena d'Aquàrium Àrtic). Per ser estudiant, m'han fet descompte (70 NOK ~ 9 euros) i considero que el preu és correcte pel que ténen, ja que és molt petit i tampoc hi ha grans virgueries. La principal atracció és l'aquari amb 3 foques, i tot just he arribat a l'actuació d'alimentació. La resta, és senzilleta i en total ho he vist tot en 1 hora i poquet (i això que m'he llegit gairebé tota la informació disponible. Llavors, en vista de que no era tard, he decidit anar al Museu Polar, on tenien una bonica i cuidada exposició de la vida dels caçadors i exploradors a l'Àrtic. Haig de dir que m'ha agradat moltíssim com ho tenen organitzat, els detalls i les explicacions de cada una de les 10 habitacions. És un museu suficientment gran per valer la pena cobrar entrada (50 NOK ~ 5,5 euros), i prou petit per no fer-se pesat i poder-ho anar mirant tot!















Per acabar el dia plujós (no ha parat en tot el dia), he aparcat al centre i he anat a sopar al lloc que em va recomanar la recepcionista i que l'altre dia tenia la cuina tancada a les 19:15h. Avui, a les 18h, m'han servit un entrecot amb acompanyament de verdures fregides i una patata amb mantega (195 NOK ~ 25 euros). Em venia molt de gust poder sopar bé, així que després d'omplir la panxa, m'he dirigit a l'hotel directament!


No més pluja per avui, a les 19h estava aquí a l'habitació fent coses al PC i xerrant amb l'Astrid. Demà sembla que plourà força menys, així que miraré si puc aprofitar per fer la ruta que vull :)

Molt bona nit,

L'Avi Salmó des de St. Elisabeth Hotell Og Helsehus de Tromso

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger