Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimarts, 27 de setembre del 2011

27/09/2011 - A Dance With Dragons (G.R.R. Martin) -


Título original: A Dance With Dragons
Editorial: Harper Collins
Any: 2011
Nº de Pàgines: 825


Aquest és un viatge llarg. Molt llarg. Des de la darrera entrega del quart volum (Festín de Cuervos) d'aquesta fantàstica saga (Canción de Hielo y Fuego), tots els fans estàvem esperant que sortís el cinqué llibre que tan prometia. Sempre he dit que quan es generen masses espectatives, hi ha la possibilitat de que el lector quedi decebut. No ha estat el meu cas estrictament parlant, però he llegit molts comentaris negatius al respecte d'aquesta entrega!

El viatge comença retornant on ens havia deixat l'autor fa uns quants anys. En aquest món que es divideix principalment en Westeros i les terres a l'altra banda del mar (ciutats lliures), les aventures es van sol·lapant i separant sense treva. Comença explicant la situació de certs personatges en paral·lel al que passava en el quart llibre, fins que arriba un punt on continua la història (això ens ho explica al principi del llibre per a que no hi hagi dubtes i confusions). Donada la complexitat de personatges, intrigues i històries, no resumiré com es troba cada localització del llibre. Seria un comentari de llibre massa complex i llarg. En termes generals, cal destacar que personatges íntegres, no poden més i cedeixen; hi ha moltes noves sorpreses inesperades amb l'aparició de noms fins ara desconeguts; coincidències extranyes i sobretot, moviments rocambolescos, suicides i fins i tot poc probables que han generat molta reticència per part dels lectors. Jo penso que quan tens llibertat per escriure, pots barrejar les històries com vulguis i no com el públic vol que es desenvolupi (sinó, ja no tindrien gràcia). A mi m'han agradat totes les sorpreses ja que una de les virtuts de tota la saga és que qui menys t'ho esperes pot morir o patir un canvi radical! Només espero que continui així al futur i no es deixi portar pel desig dels lectors.

Finalment em queda dir, i és la única crítica que faré, que m'ha semblat que els darrers capítols semblen escrits molt ràpidament per acabar el llibre i deixar-ho tot obert pels següents. La única coses negativa és la cel·leritat amb que passen coses als últims 4-5 capítols quan al llarg del llibre tot ha anat força més lent i sobretot que ens torna a deixar amb 20.000 possibilitats de cara a les pròximes entregues :)

Paciència, si la progressió dels llibres ha estat de 2-2-2-5-6 anys...la pròxima entrega no crec que arribi abans de 2017!

L'Avi Salmó escoltant "Let's Start a Band" de l'Amy MacDonald

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger