Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 23 d’agost del 2010

23/08/2010 - Primera nit sota zero -


Aquest matí em tocava posar de nou en marxa els mostrejadors d'aire. Per tant era important veure quina temperatura tindria a la teulada jeje. Al sortir de casa no fèia massa fred, així que s'augurava una bona jornada de feina! Més o menys ja tinc estabilitzat el tema de la rutina matinal i arribo sempre cap a les 8:30 a la UNIS. La novetat del dia és que començava l'escola. Això significa un munt de nens, mares i pares en bicicleta creuant la carretera principal, i un policia controlant el trànsit jaja. Els propis cotxes s'aturaven sols així que no sé si durarà molt aquest policia allà xD Una mica més tard, a l'alçada de l'hotel Radisson, m'ha passat la Lorna amb la bici però no m'ha vist :)
















A les 10h, he pujat a la teulada a muntar tot el tema dels captadors d'aire. Mentre preparava el material al laboratori, en companyia de la Monika i la Pernilla, aquesta última m'ha preguntat si em podia acompanyar, ja que fèia bon temps i volia pujar a la teulada jeje. Total, entre els dos hem apuntat totes les dades necessàries i he pogut tornar a l'ordinador. Després, abans de dinar, he baixat al magatzem de logística, on tenim les mostres de peixos de Barentsburg que començaré a fer. He estat apuntant la localització apuntada a les bosses i he comptat per sobre quants individus hi havien de cada tipus (estaven apilotonats junts dins una bossa i era impossible saber el número exacte). Tot això dins la cambra freda, on el bolígraf no escrivia i m'he quedat gelat xD

Un cop de nou a dalt, he estat comentant quines espècies podien ser les millor per analitzar. Ja que tots els noms estaven en norueg, he demanat que me'ls passés en llatí i així podia buscar la traducció :P Finalment, amb el permís del Roland, faré les dues espècies que poden ser consumides amb més abundància: el bacallà i el "eglefino". En teoria n'hi ha d'haver prou amb 10 individus per espècie, a més, intentaré treure els otolits per mirar d'esbrinar l'edat de cada peix! Abans de dinar, hem estat buscant tubs per la centrífuga, infructuosament, i veurem com ho podem fer :) Avui he baixat a menjar a la cantina amb la resta de gent. He preguntat pel menú, i pots menjar un plat complet (hi ha una mica de tot) per 50 NOK (uns 6 euros), no està gens malament. De cop, s'ha començat a escoltar un soroll i han aparegut unes 100 persones de cop! Era la gent que està assistint a un curs de geologia especial i tenien un buffet de menjar per a ells. S'han ocupat totes les taules i cadires del menjador, jejej ha estat força espectacular!

De nou a dalt, ha tocat tarda d'ordinador, amb les dades dels mostrejadors d'aire i acabant altres documents que tenia pendents. Amb tot això, s'han fet les 18h i he decidit marxar per passar per la Svalbardbutikken! Faltava comprar quatre detallets i pujar cap a Nybyen. Al arribar, estava sol i he anat a fer-me el sopar relativament dora (una mica abans de les 20h). Llavors ha vingut la Mari, que havia tingut pràctiques de laboratori fins tard i avui soparia quan jo acabés. M'ha entrat la carta/rebut del pagament del lloguer, es veu que estava a la bústia avui. Perfecte, ara ja sé que haig de pagar 1,77 mesos jajaj. Demà preguntaré si ho puc pagar a la UNIS o haig d'anar al banc!

Durant el sopar hem estat xerrant amb la Mari, i finalment m'he quedat una estona a la cuina-menjador mentre ella sopava i anàvem parlant. És entretingut i així desconnecto de l'ordinador. Una mica més tard, he anat a buscar les fotos de les sortides del cap de setmana perquè tenia pendent ensenyar-li. Li ha vingut com una mica d'enveja i s'ha re-pensat si anar d'excursió amb un grup aquesta nit (sortien a les 22h cap a Sarkofagen a veure la posta de sol). Finalment ha pogut més la mandra i s'ha quedat jeje. Més tard ha vingut l'amiga "dark", diria que es diu algo així com Marie però no ho sé segur. Les he deixat a totes dues tranquiles, i he anat a l'habitació!

Hora d'anar a dormir :)

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger