Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 3 d’octubre del 2010

03/10/2010 - Plateaufjellet fins al SvalSat, Global Seed Vault & retorn pel camí alçat -


Avui l'Anna fèia 23 anys! M'ha costat llevar-me una mica, però a les 10h estava a punt i he sortit cap a la barraca 3 a buscar-la. Només arribar, ja estava al sabater preparant-se. L'he felicitat i hem fet una mica de broma amb el tema edats perquè ens fem vells :P El dia apuntava millors condicions que ahir, ja que no bufava excessiu vent i només teníem núvols, així que ens hem posat en marxa!
















El pla del dia consistia en pujar a Plateaufjellet des de Nybyen per la vall calenta. Avui les zones gelades, estaven realment gelades i patinava força. Un parell de cops he necessitat les mans per agafar-me a les roques del costat i evitar relliscar xD Hem pujat força bé i ràpid, ja que darrera teníem l'home dels dos gossos (ja ens el vam trobar el dia de Nordenskiöld) i un grup de tres persones més avall. Al arribar a la plana, hem parat a descansar i l'Anna ha begut una mica de tè. Estava tot nevat i amb algunes plaques de gel, amb el qual es podia caminar força bé. Després, hem continuat en linia recta fins el conjunt de satèl·lits i radars que hi ha a l'altra banda de la plana. És curiós perquè els veus des de lluny i et sembla que estan molt aprop, però vas caminant i caminant i mai hi arribes! Hem trigat una hora ben bona, perquè a més, els darrers 500 metres cal fer-los caminant per sobre de pedres i has de vigilar on poses els peus per no torçar-te el turmell!





















Hem estat passejant pel recinte del SvalSat, rodejats per rens i amb un paisatge ben maco. Ja només faltava baixar per la carretera sinuosa que porta fins l'aeroport. Sincerament, se m'ha fet llarga. Tot i no tenir masses corves (estic segur que el pendent és d'un 15%, digne d'un port de muntanya), avui em notava les cames carregades i no sé perquè. Precisament l'excursió d'avui no era gens dura! Bé, a mitja baixada, ens hem aturat a dinar, en un replà on hem trobat dues pedres que hem fet servir de tamborets i de taula :) Després de recuperar energies, hem continuat baixant la carretera fins passar pel camp de tir, d'on provenien uns dispars (algú estava entrenant) i ens hem acostat a veure l'entrada i l'edifici del Global Seed Vault (un dels magatzems de llavors més gran del món). Han aprofitat que aquí el terreny és molt estable i està congelat per sota del primer metre, per construir un magatzem on guardar les llavors de totes les plantes i cereals del món (almenys és la idea, dubto que es pugui aconseguir fer al 100% jeje).
































Al sortir, ens hem trobat un grup de Ptarmigans (les perdius grosses) dormint tranquilament i ens hem pogut acostar fins 2 metres per fer fotos xD La darrera part del camí, un cop hem arribat a l'aeroport, l'hem fet pel camí semi-peatonal que hi ha per sobre la carretera. En teoria està fet pels peatons i les bicis, però es pot transitar amb cotxe, tal i com hem vist als 5 minuts xD Ens ha passat una furgoneta amb turistes :) Per acabar la jornada, hem estat fent el burro amb el cable de transport de carbó, fent fotos extranyes i al final hem arribat a Longyearbyen. Com que l'Anna no havia vist el rellotge de sol, ens hi hem acostat, i després ella ha anat cap a la UNIS (a connectar-se i parlar amb la familia) i jo he pujat cap a Nybyen. He aprofitat per demanar-li si podia deixar el rifle amb el seu candau i així demà ja no l'haig de baixar ;)

































Hem quedat per fer el sopar a les 18h. Mentrestant, he aprofitat per fer dutxa, rentadores i netejar la cuina. Avui m'ha ensenyat a fer "pierosky". Una mena de brioxe que pots omplir amb el que vulguis i està BO-NIS-SIM!!! Avui els hem fet dolços, omplint-los amb fruita tallada amb sucre. Després una mica de forn i pim-pam, llestos per menjar :) Jo m'he posat les botes i me n'he cruspit 4 jeje. Finalment, l'Anna m'ha dit que tenia una mica de mal de cap i ha marxat d'hora cap a casa. Jo només puc dir que hem caminat molts quilòmetres (18 en total) i em noto les cames cansades, així que el millor que puc fer és anar a dormir, demà comença la setmana intensa de treball al laboratori, però amb ganes d'avançar :)
































L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbardContinuacio#



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger