Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 9 d’octubre del 2010

09/10/2010 - Aqua-park a l'Àrtic, Huset & Ambient a la cuina -


A les 9 m'ha sonat el despertador i m'ha costat llevar-me. Tot i haver dormit més de 8 hores, crec que amb el canvi de temps, no em llevo tan fàcilment. He mirat per la finestra, i l'ambient era força desalentador. Boira i gotes de pluja a la meva finestra. Mala senyal :P De totes formes, m'he llevat i he anat a la cuina a esmorzar! Ja tornem a començar amb les restes de menjar per tot arreu (sobretot amb el pa). Això de tenir la cuina plena, dóna ambient, però la gent és molt deixada!
















Bé, m'he preparat les meves coses, i a les 10 he anat a buscar l'Anna. Suposadament un dels nous nois de la meva cuina ahir dèia que volia venir, però ni ens va preguntar l'hora, ni avui estava llevat, així que jo he marxat sol xD L'Anna es pensava que jo no voldria fer res, així que estava només preparada a mitges, però ràpidament li ha semblat bé provar d'anar fins al glaciar de Longyear (excursió al costat de Nybyen). Realment ha valgut molt la pena anar-hi! Després de creuar el riu i pujar fins al gel, hem intentat creuar algunes parts i m'he adonat que no sóc massa bo en això. M'he fotut una pinya i he relliscat avall. Primera ferida de guerra al genoll des de que estic aquí xD L'Anna ha aconseguit creuar aquesta zona, jo he baixat per rodejar-la i trobar-me amb ella més amunt jeje.


















La millor part estava amagada una mica més amunt. Hem trobat una gran esquerda de gel, i hem pogut baixar dins el corrent d'aigua en una zona segura. A més, hem pogut anar-la seguint força estona amb zones realment espectaculars, ja no només pels colors blavosos, sinó per la profunditat que podia agafar en alguns trams. Hem fet forces fotos! A més, hem descobert un fenomen força interessant, ja que hi havia un increment en el cabdal de l'esquerda cada cert temps, com si fós un parc aquàtic, només que amb aigua gelada de l'Àrtic! Per acabar, hem pujat una mica més i la boira que ocupava tota la zona de Nybyen i Longyearbyen ens ha atrapat. Hem decidit aturar-nos a menjar abans de baixar. No fèia gens de fred i hem trobat una bona roca-taula :)


















Després d'omplir la panxa, hem començat el retorn. Ja sense parar a fer fotos enlloc, ens hem endinsat a la densa boira, i a seguir les referències que teníem. No és difícil si et coneixes la zona, així que no hi havia perill de perdre's. Això sí, imposava estar rodejat per boira ja que no podies veure més enllà de 25 metres aprox. Fins i tot un cop a la carretera-camí que porta a Nybyen, feia impressió la densistat de la boira! Això sí, en 3 horetes hem gaudit de nous racons que tenim aquí al costat i que desconeixíem, així que hem torant ben contents. Com que era d'hora, hem decidit intercanviar les fotos a l'habitació de l'Anna, descansar una estona i anar a sopar a Huset. Fa 2 mesos que em van dir que hi havia una oferta d'hamburguesa + beguda per estudiants i encara no l'havia provat. L'edifici és on hi ha el cinema, teatre, cafeteria, restaurant i discoteca jeje.
















Total, que a les 17h estàvem anant cap allà. Has de demanar a la barra (ho hem descobert després d'esperar una estona a que vingués la cambrera jeje) i et dónen un número (com al Viena) que després criden per un micro. La millor part, és que tens unes patates gratinades i unes altres fregides per afegir lliurement al teu plat! De totes formes, la nostra hamburguesa (per 10.5 euros amb beguda inclosa) anava farcida d'amanida i patates fregides, així que només m'he posat les patates gratinades com a extra. Eren enormes, així que hem sopat molt bé!






















I després, al retornar cap a les barraques. Hem estat xerrant una estona i finalment he vingut cap a la meva habitació i m'he trobat al noi nou (Alex) fumant a fora. M'ha dit que hi havia una mena de festa de pastíssos a la cuina de dalt i he pujat a veure. Resulta que a la nostra cuina hi havia una pel·lícula en marxa amb la Mari i els de biologia mirant-la, mentre que a la cuina "rusa" hi havia la festa de pastíssos. M'he quedat una estona veient el final de la peli i he vingut a l'ordinador. Més tard he tornat a xerrar una mica, l'Alex és molt simpàtic i ens entenem amb les bromes jaja, i hem estat parlant amb diferent gent que s'ha animat a entrar a la cuina. He conegut a la tercera noia rusa que sembla japonesa, és força simpàtica també. He tastat el seu pastís de xocolata i hem vist uns videos sobre la seva regió (a l'hivern arriven a -60ºC :S). Jo finalment, m'he retirat a una hora prudencial, ja que demà finalment provaré d'anar amb dues noies noves de la barraca d'excursió, si el temps aguanta. En teoria havia d'anar a ajudar les noies que agafen mostres dels rens, però ni m'han enviat cap sms ni m'han escrit cap e-mail. L'he estat comprovant fins les 23h de la nit i res, així que entenc que no em necessiten, i sinó que haguessin avisat abans!
























Bona nit, toca recuperar energies :)

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbardContinuacio#



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger