Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimarts, 12 d’octubre del 2010

12/10/2010 - El sol es deixa veure en un ambient àrtic -


M'he despertat molt bé al segon avís del telèfon mòbil. Dec haver descansat prou, o potser m'he aixecat perquè no volia esperar torn a la dutxa. El meu veí és força lent i utilitza 100 productes per la cara i el cabell! Per tant, he entrat abans que ell per fer la dutxeta i preparar-me per la jornada :) Un cop a la cuina, avui estàvem a "tope" amb quatre persones al mateix temps jeje. Rècord des de que estic aquí :P Així he estat xerrant una mica amb l'Alex mentre esmorzàvem i després, he anat a l'habitació a recollir les coses per marxar. Era increïblement d'hora (8h), i tots els estudiants del nou curs tornaven a ocupar tota la carretera jeje.

















Mentre baixava i fèia les meves fotos diàries, he decidit que havia d'aprofitar el fantàstic cel que teníem aquest matí per fer més fotos. He girat al primer trencall que creua el riu cap a l'esglèsia i he anat fent panoràmiques del paisatge nevat i encara il·luminat artificialment per la ciutat. Finalment, entre tornar a creuar el riu pel segon trencall i continuar cap a l'edifici del governador, no hi ha diferència en quant a la distància, així que he seguit recte per fer més fotos de l'Adventdalen des del rellotge de sol. Allà, en direcció a l'Isfjorden, hi havia un cel rosa-blau preciós! Al arribar a la UNIS, he decidit pujar a la teulada (fent veure que revisava els mostrejadors d'aire) per fer més fotos sense cap edifici al davant jeje.


















Un cop a l'oficina, avui tocava preparar les mostres per extraure amb els soxhlets. Les darreres 5 truites alpines del llac Linné, les més grans :) Mentre esperava que es refredessin els soxhlets, he estat a l'ordinador traspassant fotografies al meu USB petit, per si haig d'anar de nou a l'ordinador de l'Anna a utilitzar el Photoshop. I de cop, ha vingut l'Anna, que necessitava algunes fotos i com no té lector de targetes, ha usat el meu ordinador! A continuació, ha aparegut l'Ann-Sophie (estudiant del Mark) per a repassar els cal·libratges que han de fer com a exercici. Almenys avui hem trobat el petit error ràpidament i quasi ja té tota la feina enllestida :) Finalment, he anat al laboratori a acabar la meva feina abans de la 13h per dinar amb l'Anna.





A les 14h, he acabat de posar en marxa tot el dispositiu amb les meves mostres, i ja només faltava controlar-ho tot durant la tarda. He estat a l'ordinador acabant coses i cap a les 18h, he decidit tornar cap a caseta. Ja era quasi completament fosc, i fèia força fred. De fet, avui ha estat el segon dia (després d'ahir) on durant tot el dia hem estat a sota zero (entre -2ºC i -5ºC). Però bé, a dins la universitat no hi ha cap problema i els trams de caminar, serveixen per despertar-te el cervell jajaj. La previsió per demà i dijous és encara més fred, veurem quina temperatura aconseguim, perquè sempre s'emocionen (avui hi havia previstes -9ºC i -11ºC)!





Al arribar a casa, he tornat a fer el sopar d'hora i així aprofito el vespre. Després de parlar una mica amb la familia, he tornat a visitar l'Anna, per acabar d'arreglar fotos al seu ordinador (tot i que he descobert un pla B, usant l'aplicació Photoshop Express per l'Ipad ho podré fer jo solet en principi :P Haig de fer proves!). He aconseguit retocar totes les fotos menys les de Barentsburg. No hem intentat veure aurores boreals avui perquè estava tot ben cobert de núvols, així que cap a l'habitació a parlar amb l'Àstrid i a descansar, que demà toca dia llarg de laboratori!








Bona nit,

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbardContinuacio#



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger