Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 15 d’agost del 2010

15/08/2010 - Tota la nit nevant -


M'he despertat vàries vegades al llarg del matí, i cada cop que obria lleugerament la cortina, em trobava el mateix panorama. Seguia nevant! Es veu que ha estat caient neu tota la nit perquè tota la zona de Nybyen s'ha llevat coberta per uns 5 cm de neu. He anat a esmorzar sense tenir massa clar què faria avui :)

















En vista de que hi havia una mica de sol, que poc a poc ha desfet la neu del terra i les teulades, he decidit sortir a fer algunes fotos amb bona llum. He baixat en direcció a Longyearbyen fins a mig camí. Des d'allà podia fer algunes de les fotos de rigor, i retornar pujant el pendent est de la vall per fer fotos de Nybyen des de dalt. La Mina 2b (Gruve 2b Julenissegruva) estava enfarinada i amb un aspecte més tètric que quan rep el sol directament. Després, des d'un petit turonet he pogut fotografiar Nybyen amb neu a les teulades encara (tot i que ha durat poc). A més, he creuat en direcció a Huset (altra banda de la vall) per poder fotografiar el glaciar de Longyear (Longyearbreen).























Amb tota aquesta passejada tranquila, entre 2 i 4 graus, he notat que els dits tenien fred mentre fèia les fotos jeje. Era l'hora de tornar a casa i preparar el dinar. Quan ja enfilava de tornada a Nybyen, he vist una guineu! Tocava fer la preparació de la càmera amb el zoom al màxim, aguantar el pols, i intentar fer alguna foto decent. El problema d'avui eren els turistes. La guineu estava força quieta en un marge de la carretera, però ha començat a passar gent amunt i avall, i ha creuat muntanya amunt. Quan ja pensava que l'havia perdut, ha decidit tornar a baixar aprop de la gent caminant (mala senyal). Per sort, de seguida se n'ha adonat i ha tornat a marxar lliurement!

















Avui per dinar m'he fet un estofat de llenties. Tenia ganes de provar-les ja que les vaig trobar per casualitat al super. Resulta que aquí tenen dues varietats, la més tradicional que acostumem a menjar, i una que té un color rosa extrany xD Evidentment, de moment, només he tastat la normal :) Amb la panxa plena, a les 15h estava a l'habitació i tocava decidir si baixava al centre o no. Realment no necessitava res de la Svalbardbutikken, i el museu que em falta per visitar, obre de 10 a 17h (com tots els altres), així que tindria poc temps per visitar-lo. A més, he mirat per la finestra, i tornava a nevar, per tant, avui m'he quedat tota la tarda a l'habitació!

















He estat xerrant per l'Skype i fent feina a l'ordinador. A més, com que tenia temps, he aprofitat per fer aquelles coses que no trobes mai el moment per fer (afaitar-me, tallar-me les ungles, netejar, etc.). A les 20h, he escoltat que ja han tornat els veins que estaven de mostreig (els geòlegs noruegs), així que he anat a la cuina a fer-me el sopar abans de que estigués ocupada :P Avui he fet sopa de pasta i gambes! Bastant potable per anar a dormir jeje. Mentre començava a sopar han tornat la Mari i familia. El dia a Barentsburg ha anat prou bé, clima prou bo i contents amb la visita. Me n'alegro!


Com a conseqüència de l'excursió, han arribat al poble a la tarda i han pogut passar per la Svalbardbutikken a comprar (avui diumenge obren de 15 a 18h). Total que m'han regalat un pa perquè no se'l podien endur i ja en tenien prou per sopar xD Què macos :) Com a paradoxa, els he dit que avui estaven sopant més tard que jo, cosa no massa normal jejej. Quan han acabat, han marxat a dormir ràpidament. Estaven morts (es veu que no han pogut descansar perquè al seu hotel hi havia gent marxant a les 3 del matí la nit passada i han fet molt soroll :S). A més, aquesta nit s'han de llevar a les 3 per agafar l'avió de les 4:45 am (el que ningú vol jejej). Ens hem acomiadat molt cordialment i estic molt content d'haver-los conegut :)

Finalment, cadascú cap a la seva habitació que per aquest cap de setmana ja n'hi ha hagut prou. Demà inici d'una nova setmana que comença a tope (posada en marxa dels mostrejadors d'aire, prova al camp de la bomba d'aigua si és possible, i recollida del meu ID norueg xD).

Dolços somnis ara que el sol ja ha tornat a Longyearbyen!

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#

1 comentari:

  1. Hola des d'amunt no tant amunt!! Com estàs?

    Les fotos són molt boniques, he llegit aquest post i m'ha agradat. A veure si en fullejo algun altre.

    Molts petons des de Madison i moltíssima sort amb aquests preparatius!

    Fins ben aviat

    Mireia

    ResponElimina

Arxiu del diari

Sobre el viatger