Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 5 de setembre del 2010

05/09/2010 - Fuglefjella -


Aquest matí m'ha sonat l'alarma del mòbil a les 10:30h i no hi havia ningú llevat encara! No ho entenc perquè almenys dues persones van anar a dormir abans de les 23h ahir xDD Total, que m'he aixecat sense fer massa soroll i he començat a llegir a veure si la Meagan no s'adormia :P Tot just començar, s'ha llevat :) Així que en principi, el temps semblava potable i hem dit de fer l'excursió, genial! La Lorna també s'ha llevat i s'apuntava, ja teníem guia (tot i que no té pèrdua jeje). Amb tot això, l'Anna, que ha dormit al llit del menjador (jo no hagués pogut entre la llum i el soroll que fèiem ahir xD), s'ha llevat i s'ha pensat si venia o no. En principi ha dit que sí, però després s'ho ha repensat perquè volia tornar dora a casa i aprofitar la tarda.



Total, que cap a les 11h i poc hem sortit amb una fina pluja mentre atravessavem la tundra molla, fangosa i baixa xD Just al arribar al peu de la vall que ens havia de portar a dalt, ens hem trobat rens pasturant. Un d'ells estava perdent o mudant part de la cornamenta i se li vèia vermella! Faltava remuntar la vall rocosa, així que ha tocat anar amunt i mes amunt fins que al acostar-nos a Flugefjellet, la pluja ha començat a convertir-se en neu :) La Lorna estava emocionada amb els flocs de neu i les seves formes. M'ha fet alguna foto amb neu al cabell (com que és negre es veu bé el contrast) xD






















Però el millor encara estava per arribar, al avançar per la plana de dalt la muntanya, hem topat amb una familia completa de rens que pasturava sobre un paisatge nevat, era preciós! Hem estat fent fotos i els hem rodejat, perquè al tenir una cria, eren més espantadíssos. Després hem seguit caminant fins al final de la plana per trobar la caixa negra. Hi havia força boira i no hi havia vistes, però en un dia clar ha de ser genial! Almenys no fèia massa fred, i continuava nevant però poquet. La caixa estava a dalt d'un turonet, així que he pujat el primer i els he deixat les xocolatines a dins de la caixa com a premi jeje. Després, hem decidit fer el descans a dalt, i hem prés xocolata i cafés com si fóssin mojitos de pinya colada (amb palleta jaja).



































Després d'algunes fotos divertides, hem retornat pel mateix camí i hem estat fent guerra de neu, ja que la neu pols no fa mal xD De cop ens hem tornat a trobar la familia de rens i aquest cop han fugit cap a dalt del turó, mentre nosaltres seguíem en línia recta. Al arribar a la vall rocosa, ha tornat la pluja fina i estava molt fangós i relliscós. Fins i tot he fet un parell de mini-caigudes però sense arribar a caure, ja que aprofitant els reflexos sempre reboto i quedo dret xD S'han estat enfotent de mi dient-me que havia d'anar a les classes de ball amb aquests moviments secrets xD Al arribar a Bjorndalen, hi havia els dos rens que pasturaven tranquilament encara. Hem caminat sobre la tundra fangosa fins la cabana, i al arribar, estava tot recollit i net, i la gent a punt de marxar. Ens han deixat 5 minuts per fer la bossa i així ens podíem enxufar als cotxes de tornada! Jo he posat totes les meves coses a pinyón a la motxilla i a casa ja ho endreçaré després de la rentadora xDD




















Hem creuat el riu fins als cotxes, i ens hem repartit entre un suzuki petit (on han entrat 5 persones i 2 gossos) i una furgoneta on hem anat 3 persones. Estava plovent, així que millor si ningú havia d'anar a fora amb les motxilles :P M'han deixat a la UNIS i he esperat a l'altre cotxe custodiant les motxilles de tothom! Com que estava plovent força, i la Meagan i la Lorna estaven cansadetes, hem agafat un taxi fins Nybyen (30 NOK cada un...3,5 euros aprox.). M'he quedat a berenar a la seva cuina, i després de parlar una estona, he baixat a la meva barraca. Tocava posar rentadora (estava buida) mentre baixava les fotos a l'ordiandor i em posava al dia amb les notícies. A més, he vist que Espanya va guanyar i jugarà els quarts de final contra Sèrbia.




















M'he preparat el sopar calent i he estat parlant amb la Mari i el seu nòvio Per. Després de rentar els plats, he anat a l'habitació. A fora continuava plovisquejant i ara ja es fa fosc de veritat (o gairebé), així que toca descansar per començar bé la setmana, ja que tot i que no noto excessivament cansades les cames, les espatlles i les cuixes comencen a despertar :) Espero que demà no vagin a més!

Bona nit, he gaudit d'un cap de setmana completíssim!

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger